• Inicijativa: Novac za proslavu Nove godine dati za lečenje bolesne dece

  Grupa građana zatražila je od predstavnika lokalne vlasti u Zrenjaninu da novac predviđen za proslavu Nove godine preusmeri na lečenje bolesne dece.   Predstavnici Udruženja građana „Stop kafileriji“ i inicijative „Tate za decu“, Nenad Blažin, Aleksandar Popović i Gojkan Stojinović, saopštili su danas da pokreću lokalnu peticiju sa zahtevom da novac bude usmeren na lečenje […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Inicijativa: Novac za proslavu Nove godine dati za lečenje bolesne dece

  Grupa građana zatražila je od predstavnika lokalne vlasti u Zrenjaninu da novac predviđen za proslavu Nove godine preusmeri na lečenje bolesne dece.

   

  Predstavnici Udruženja građana „Stop kafileriji“ i inicijative „Tate za decu“, Nenad Blažin, Aleksandar Popović i Gojkan Stojinović, saopštili su danas da pokreću lokalnu peticiju sa zahtevom da novac bude usmeren na lečenje bolesne dece.

   

  Oni navode da je peticiju „Da slavimo život dece“ u drugim gradovima Srbije do sada potpisalo više od 50.000 ljudi.

   

  „Zahtevamo od odgovornih da novac koji ove godine nije potrošen na promocije i različite manifestacije bude preusmeren na lečenje bolesne dece“, navodi ova grupa Zrenjaninaca i poziva sugrađane da se pridruže inicijativi.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Stigla pomoć porodici Lučić: I otac i ćerka osobe sa invaliditetom (Video)

   

  U saopštenju se podseća da je ovu godinu obeležio strah od bolesti i smrti.

   

  „Dane smo proveli unutar četiri zida čuvajući sebe i svoje voljene. Pristali smo na dobrovoljnu žrtvu, sopstveni zatvor, u zamenu za život. I sad odbrojavamo dane do kraja godine da ovaj strašan period pošaljemo u nepovrat. Imali smo sreće. Često zaboravljamo da postoji i ono užasno odbrojavanje koje vodi na stranu suprotnu od života. Na to nas podsete molbe nepoznatih na fejsbuku, strašni tekstovi u novinama, svedočanstva nesrećnih“, navodi se u saopštenju.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 3

  1. Mislim da bi taj novac trebao da bude podeljen na ravne časti lokalnim Muzičarima, koji su najviše pogođeni ovom pandemijom jer nisu dobili nikakvu pomoć od države!!! Kada dobiju novac muzičari mogu da se odluče kome i koliko će dati pomoć!

   1. Da su stedeli imali bi. Koliko ima kostaju svirke? Koliko baksisa nanistoj dobiju? Jedan muzicar iz jednog benda mi je otvoreno rekao da ga je sramota kada dodje kuci sa posla pa prebroji baksis. Zar je normalno da se prozivaju lekari i sestre, a da se pomaze muzicarima koji za vece pevajuci, jeduci i pijuci zarade sto medicinsko osoblje zaradi za mesec dana? I sad pomazi muzicarima! Necu. Dinar za zivot dacu, ali za njih necu, za medicinsko osoblje, koje gine dok se vi sprdate po FB i ostalim medijima… apsolutno je poremecen sistem vrednosti. Skup vam je pregled od 2000din kod privatnog lekara, ali zato 50e za pesmu, jer vas je „pogodila u srce“ je OK… sramota.

    1. E to je vaša sramota i neznanje! Medicinskom osoblju(otac mi je bio medicinski radnik) ja lično skidam kapu, znam da su sada ugroženi i pred pucanjem, ali nisu uvek u vanrednom stanju, kad je normalno stanje, puno je opuštenije… !

     A Vi Nemate pojma koliko je skupo i teško postati muzičar, koja su to odricanja u životu, pa vežbanje, osutnost od porodice… , niko ne pita muzičare ni koliko košta oprema na kojoj sviraju, koliko kilometara prelaze pre i posle svirke, izigravaju dežurne psihijatre, trpe raznorazne uvrede i pljuvanja…, kako kupuju garderobu, koja je njihova radna uniforma, pošto njima firma ne kupuje odeću i obuću! Niko ne vidi kada taj isti muzičar dođe kući skoro bez dinara, samo se pamte „Velike“ cifre, a takođe se ne vidi ni kada muzičari organizuju humanitarne koncerte i akcije, pa iznamljivanje hale ili sale za te događaje plaćaju iz svog džepa! Te stoga imam pravo da kao Muzičar tražim pomoć od države, pošto za svoje zarađene pare, pazarim u domaćim prodavnicama, sipam gorivo na našim pumpama, plačam račune i poreze redovno, većinom se lečim kod privatnih lekara, iako imam zdravstveno osiguranje preko firme u kojoj sam zaposlen, u državnu ambulantu odem samo ako treba da mi se otvori bolovanje ili prepišu lekovi…

     A moj je zaključak za Vas, da ste jedan namćor, koji kada dođe na veselje kao gost,  sedi negde po strani, tokom celog veselja ne poruči ni jednu pesmu(pošto ima zmiju u džepu i revolt prema onima koji pošteno zarađuju svoj dinar) i samo čeka da čuje kada neki drugi gost poruči pesmu zalepi 50€, a muzika je ne zna (a sve prethodno su znali) , da se uključi u raspravu i kaže Muzičarima: kako vas nije sramota, čovek vam je dao silne novce, a vi baš tu …. pesmu ne znate, treba vam zapaliti instrumente, sve pare da vratite što ste zaradili… E takvi kao vi ne treba ni da budu gosti na veseljima, a nikako netreba da zovete muziku na svoje slavlje, nego treba SOKOJ da vam šalje mesečno račune pošto slušate u svojoj kući muziku sa TV, radija, kompa… !

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Vesti Zrenjanin