• In memoriam: Preminuo bivši predsednik opštine Dušan Radaković

  U Zrenjaninu je, u 90. godini, preminuo Dušan Radaković, predsednik opštine Zrenjanin u periodu od 1970. do 1974. godine, direktor „Jugoremedije“, IPOK-a, Instituta IPK „Servo Mihalj“ i novinskog preduzeća „Zrenjanin“.   Radaković je bio istaknuti društveno-politički radnik i vrstan poznavalac i hroničar političkih i ekonomskih prilika u gradu u periodu šezdesetih i sedamdesetih godina prošlog […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  In memoriam: Preminuo bivši predsednik opštine Dušan Radaković

  U Zrenjaninu je, u 90. godini, preminuo Dušan Radaković, predsednik opštine Zrenjanin u periodu od 1970. do 1974. godine, direktor „Jugoremedije“, IPOK-a, Instituta IPK „Servo Mihalj“ i novinskog preduzeća „Zrenjanin“.

   

  Radaković je bio istaknuti društveno-politički radnik i vrstan poznavalac i hroničar političkih i ekonomskih prilika u gradu u periodu šezdesetih i sedamdesetih godina prošlog veka.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Na bolovanju 47 radnika Doma zdravlja, od toga njih 12 pozitivno na koronu

   

  Rođen je 1932. godine u porodici prvih kolonista u Banatskom Karađorđevu, selu u kom je završio osnovnu školu. U Zrenjaninu je završio Tehničku i Višu pedagošku školu, a u Beogradu Fakultet političkih nauka. U politički život je ušao još 1960. godine i nalazio se na svim najvažnijim partijskim i privrednim funkcijama u gradu i tadašnjem srezu.

   

  Za životno delo je 2010. godine dobio Nagradu grada Zrenjanina.

   

  Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  Dušan Duda Radaković biće sahranjen 18. januara, u 13 časova, na Gradnuličkom groblju u Zrenjaninu.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo

  Debata o značaju prava na udruživanje

  Građanski preokret, u saradnji s Beogradskom otvorenom školom, uz podršku Evropske unije, u subotu, 25. maja, organizuje u Zrenjaninu debatu o značaju prava na […]