• Igor Jurić posetio OŠ „2. oktobar“: Veoma koristan razgovor sa učenicima

  Igor Jurić iz Centra za nestalu i zlostavljanu decu održao je u Osnovnoj školi „2. oktobar“ iz Zrenjanina edukaciju za učenike od 5. do 8. razreda (dve grupe), nastavnike i roditelje.   Na edukaciji su se mogle čuti aktuelne teme i saveti vezani za bezbednost na internetu. Bilo je reči i o poverenju koje deca […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Igor Jurić posetio OŠ „2. oktobar“: Veoma koristan razgovor sa učenicima

  Igor Jurić iz Centra za nestalu i zlostavljanu decu održao je u Osnovnoj školi „2. oktobar“ iz Zrenjanina edukaciju za učenike od 5. do 8. razreda (dve grupe), nastavnike i roditelje.

   

  Na edukaciji su se mogle čuti aktuelne teme i saveti vezani za bezbednost na internetu. Bilo je reči i o poverenju koje deca moraju imati u svoje roditelje, zbog čega je važno da im kažu šifre koje koriste na društvenim mrežama.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Mali maturanti počastili sve u školi palačinkama koje su sami spremili

   

  Igor Jurić je dao koristan savet za kreiranje lozinke u onlajn okruženju od osam karaktera, u kombinaciji sa velikim slovom i specijalnim znakom.

   

  Mladi su, inače, sve češće na meti seksualnih napada. Zbog toga je potrebno pretnje prijaviti policiji, a ne trpeti nasilje. Takođe, na mrežama trpe ucene. Zbog toga se pre odlučuju da ucenjivaču plate zahtevanu sumu novca, stideći se propusta koje su ranije nesvesno sami napravili u komunikaciji sa ucenjivačima.

   

  Međutim, ne moraju samo mladi biti u problemu, što se tiče digitalnog sveta. Zato se razgovaralo i o „fišingu“, koji mogu doživeti i starije osobe na mrežama.

   

  igor jurić u oš 2. oktobar

   

  Bilo reči i o Amber Alert sistemu

   

  Razgovaralo se i na temu Amber Alert sistema koji treba da se uvede u Srbiji. On predstavlja model širenja i objavljivanja informacija javnosti u specifičnim slučajevima nestale dece.

   

  Interes škole je bio da se edukacija održi pre letnjeg raspusta kada će učenici imati više slobodnog vremena i mogućnosti da koriste digitalne tehnologije.

   

  Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  „Ovo je edukacija koja je namenjena deci koju moramo sačuvati od svih neprijatnosti koje nameće internet. Takođe, namenjena je i roditeljima koji moraju sa svojom decom da pričaju o osobama sa kojima vode komunikaciju“, saopšteno je iz OŠ „2. oktobar“.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Vesti Zrenjanin