• Hvala herojima: Obeleženo 80 godina od početka borbe protiv fašizma

  Povodom 80 godina od početka borbe protiv fašizma, Organizacija rezervnih vojnih starešina Zrenjanin je organizovala okupljanje članova u tržnom centru BIG u Zrenjaninu.   Članovi udruženja su razgovorali sa građanima o ovoj godišnjici. Oni koji su znali ime bar jednog narodnog heroja iz Zrenjanina i okoline darivani su majicom sa porukom „Hvala herojima“.   PROČITAJTE […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Hvala herojima: Obeleženo 80 godina od početka borbe protiv fašizma

  Povodom 80 godina od početka borbe protiv fašizma, Organizacija rezervnih vojnih starešina Zrenjanin je organizovala okupljanje članova u tržnom centru BIG u Zrenjaninu.

   

  Članovi udruženja su razgovorali sa građanima o ovoj godišnjici. Oni koji su znali ime bar jednog narodnog heroja iz Zrenjanina i okoline darivani su majicom sa porukom „Hvala herojima“.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Promocija porodičnih vrednosti: Prvi “Dani porodice” biće održani u Perlezu

   

  Na majici su odštampani likovi svih 12 rodoljuba iz ovog kraja, koji su zvanično proglašeni za narodne heroje. U pitanju su Servo Mihalj, Žarko Zrenjanin, Sonja Marinković, Svetozar Marković – Toza, Nedeljko Barnić – Žarki, dr Boško Vrebalov, Ljubica Odadžić, Stevica Jovanovića, Pavle Pap – Šilja, Bora Mikin – Marko, Obren Janjušević – Artem i Jovan Veselinov – Žarko.

   

  80 godina od početka borbe protiv fašizma

   

  Organizacija rezervnih vojnih starešina Zrenjanin je saopštila da na ovaj način podseća da je borba protiv fašizma jedna od odrednica istorije naroda koji su živeli na ovim prostorima. Dodaje i da je Srbija zemlja koja neguje sećanje na sve one koji su dali život za slobodu zemlje.

   

  Ovom prilikom je istaknuto da je borba protiv fašizma na početku Drugog svetskog rata bila iznad ideoloških obeležja. Neki od narodnih heroja, ističe se u saopštenju, i nisu bili pripadnici nijedne političke organizacije.

   

  Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  – Naša je obaveza da se sećamo svih žrtava koje su dale život za slobodu zemlje. Kao organizacija smo obeležavali značajne datume iz Prvog svetskog rata. Organizovali smo i edukativne skupove vezane za odbranu teritorije Srbije u vreme NATO bombardovanja. A sada smo iskoristili godišnjicu o kojoj se malo govorilo da podsetimo građane na važnost borbe protiv fašizma – rekla je predsednica ORVS Zrenjanin Tanja Dulović.

   

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo