• Humanitarni centar „Duga“ sprovodi kampanju „Svako može da pukne“

  Povodom 10. oktobra, Svetskog dana mentalnog zdravlja, Humanitarni centar „Duga“ iz Zrenjanina sprovodi kampanju pod sloganom „Svako može da pukne“.   Kampanja ima za cilj da podigne svest o položaju osoba s mentalnim smetnjama, kao i o značaju njihove resocijalizacije.   PROČITAJTE JOŠ: Registrovano 847 novih slučajeva virusa korona u srednjem Banatu   U subotu, […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Humanitarni centar „Duga“ sprovodi kampanju „Svako može da pukne“

  Povodom 10. oktobra, Svetskog dana mentalnog zdravlja, Humanitarni centar „Duga“ iz Zrenjanina sprovodi kampanju pod sloganom „Svako može da pukne“.

   

  Kampanja ima za cilj da podigne svest o položaju osoba s mentalnim smetnjama, kao i o značaju njihove resocijalizacije.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Registrovano 847 novih slučajeva virusa korona u srednjem Banatu

   

  U subotu, 9. oktobra, u periodu od 10 do 12 časova, volonteri „Duge“ će kod Glavne pijace deliti flajere, kako bi se podigla svest građana o mentalnim bolestima.

   

  „Procenuje se da više od 500 miliona ljudi u svetu živi sa nekom mentalnom smetnjom. Čak dve trećine njih nikad ne zatraži pomoć iz stida i straha od surove reakcije okoline. Osobe s mentalnim smetnjama su često stigmatizovane, diskriminisane i odbačene od stane društva. Humanitarni centar „Duga“, čija je misija unapređenje kvaliteta života osoba s mentalnim smetnjama, već osamnaest godina bavi se ovim problemom”, navode u ovoj organizaciji.

   

  Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Vesti Zrenjanin