• Grad Zrenjanin i ove godine obezbedio besplatne đačke torbe prvacima

  Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, sa saradnicima, posetio je osnovne škole „Žarko Zrenjanin“ u Zrenjaninu i „Slavko Rodić“ u Lazarevu. On je učenicima prvih razreda uručio đačke torbe i pribor.   Tradicionalno, Grad Zrenjanin je i ove godine obezbedio torbe i pribor, kao osnovnu pomoć roditeljima i njihovoj deci. Prvaci u svih 27 osnovnih škola na teritoriji […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Grad Zrenjanin i ove godine obezbedio besplatne đačke torbe prvacima

  Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, sa saradnicima, posetio je osnovne škole „Žarko Zrenjanin“ u Zrenjaninu i „Slavko Rodić“ u Lazarevu. On je učenicima prvih razreda uručio đačke torbe i pribor.

   

  Tradicionalno, Grad Zrenjanin je i ove godine obezbedio torbe i pribor, kao osnovnu pomoć roditeljima i njihovoj deci. Prvaci u svih 27 osnovnih škola na teritoriji grada dobili su ih prvog dana nove školske godine.

   

  Janjić je poželeo najmlađim đacima srećan polazak u školu, a potom je, zajedno sa zamenikom gradonačelnika Sašom Santovcem i pomoćnicima Duškom Radišićem i Simom Salapurom uručio đačke torbe. Rekao je da su ove godine na teritoriji grada upisana 992 prvaka, a da Grad Zrenjanin sprovodi različite mere populacione politike i pomaže rad škola.

   

  – Ovo je samo deo naše pomoći sugrađanima koji imaju tu radost da upisuju decu u školu. Prethodnih godina smo primenili mnogo mera populacione politike, od toga da za svako prvorođeno dete izdvajamo 50.000 dinara, drugo i treće po 35.000, uz poklon u našoj apoteci, do drugih mera. A pratimo i državnu politiku u ovoj oblasti – kazao je Janjić.

   

  Pročitajte još: Prosvetni radnici održali protest, žale se na loš položaj u društvu

   

  On je dodao da Grad izdvaja sredstva i za investiciono održavanje škola, kako u gradu, tako i u selima.

   

  – Pripremamo i jedan veliki projekat. Hoćemo da izgradimo novu, veliku srednju školu, koja će biti dom za nekoliko sadašnjih srednjih škola. Taj projekat će biti gotov do kraja godine, a nadam se sledeće godine i njegovoj realizaciji – istakao je gradonačelnik Janjić.

   

  besplatne đačke torbe
  Foto: Grad Zrenjanin

   

  U Lazarevu upisano 13 prvaka

   

  U Osnovnoj školi „Žarko Zrenjanin“ u klupe je prvi put selo 111 učenika. Direktor druge škole u Zrenjaninu po broju učenika Miroslav Brnjoš kaže da su i ove godine formirana četiri odeljenja prvog razreda.

   

  – Kao i u svim školama u Srbiji, i mi smo danas počeli prvi školski dan. Mali kuriozitet je da među prvacima imamo „mušku generaciju“, sa čak 71 dečakom i 40 devojčica. Zahvaljujem se gradonačelniku i njegovim saradnicima na obezbeđivanju sredstava svake godine i na poklonima uručenim učenicima prvog razreda, a koji mnogo znače i roditeljima, na početku školovanja njihove dece – kazao je Brnjoš.

   

  U Osnovnoj školi „Slavko Rodić“ u Lazarevu upisano je 13 prvaka, a direktor Siniša Stanić takođe ističe značaj donacije grada, posebno za roditelje tih učenika. U predškolskom odeljenju škole od ove godine borave i deca nižeg uzrasta, za šta su obezbeđena sredstva iz Kabineta ministra Vlade Srbije bez portfelja, zaduženog za demografiju i populacionu politiku.

   

  – Opremili smo prostor za boravak dece jaslenog uzrasta, od jedne do tri godine, a imamo i grupu za decu od tri do pet godina, i od pet i po godina do polaska u školu. Sva ta deca dolaze u objekat koji je u sklopu škole. Inače, u školi je ukupno 118 đaka, a sa decom nižeg uzrasta, ukupno oko 160 – navodi Stanić.

   

  Gradonačelnik Janjić je iskoristio priliku da obiđe i pomenuti prostor pri OŠ „Slavko Rodić“ namenjen boravku najmlađe dece, jaslenog uzrasta. Taj prostor je kompletno renoviran i opremljen potrebnim nameštajem i opremom, a deca će u njemu boraviti od utorka.

   

  besplatne đačke torbe
  Foto: Grad Zrenjanin

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo