• Grad regresira troškove prigradskog i refundira troškove međumesnog prevoza studenata

  Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura uputio je javne pozive za regresiranje troškova prigradskog i refundiranje troškova međumesnog prevoza studenata.   Grad odobrava sredstva za regresiranje studentskih mesečnih karata u punom iznosu u prigradskom prevozu za studenate koji su ili čije su porodice korisnici novčane socijalne pomoći preko nadležnog Centra za socijalni rad, odnosno studenti za koje […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Grad regresira troškove prigradskog i refundira troškove međumesnog prevoza studenata

  Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura uputio je javne pozive za regresiranje troškova prigradskog i refundiranje troškova međumesnog prevoza studenata.

   

  Grad odobrava sredstva za regresiranje studentskih mesečnih karata u punom iznosu u prigradskom prevozu za studenate koji su ili čije su porodice korisnici novčane socijalne pomoći preko nadležnog Centra za socijalni rad, odnosno studenti za koje Centar izda uverenje da se oni ili porodica nalaze u stanju socijalne potrebe ili da su u sistemu socijalne zaštite.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Fond za mlade talente nagrađuje najuspešnije srednjoškolce

   

  Pravo na regresiranje studentskih mesečnih karata u punom iznosu ostvaruju studenti koji moraju da imaju prebivalište na teritoriji grada Zrenjanina, svakodnevno putuju do ustanove visokog obrazovanja na teritoriji grada Zrenjanina, da im se školovanje finansira iz budžeta Republike Srbije, kao i da prvi put upisuju godinu studija prvog ili drugog stepena.

   

  Ko ima pravo na refundaciju troškova?

   

  Pravo na dodelu sredstava u vidu refundacije troškova ili dela troškova međumesnog prevoza imaju studenti visokoškolskih ustanova koji ispunjavaju sledeće uslove: da imaju prebivalište na teritoriji grada Zrenjanina, da svakodnevno putuju na međumesnoj relaciji do ustanove visokog obrazovanja, da nisu korisnici usluge smeštaja u studentskim centrima, da se školuju na teret budžeta i da prvi put upisuju godinu studija. Uslov je i da nisu korisnici državnih studentskih stipendija i kredita.

   

  Grad odobrava refundaciju troškova ili dela troškova međumesnog prevoza studenata na osnovu iznosa mesečnih karata izdatih prema važećem cenovniku pravnih subjekata koji obavljaju linijski prevoz putnika.

   

  Studentima se odobrava refundacija dela troškova u visini od 70 odsto cene studentske mesečne karte u međumesnom prevozu prema važećem cenovniku prevoznika.

   

  Studentima koji su korisnici novčane socijalne pomoći preko nadležnog Centra za socijalni rad, odnosno studenti za koje Centar izda uverenje da se oni ili porodica nalaze u stanju socijalne potrebe ili da su u sistemu socijalne zaštite, odobrava se refundacija troškova u visini od sto odsto cene studentske mesečne karte u međumesnom prevozu prema važećem cenovniku prevoznika.

   

  Rok za podnošenje zahteva sa potrebnom dokumentacijom traje tokom školske 2023/2024. godine.

   

  Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  Više informacija zainteresovani mogu da dobiju svakog radnog dana u Odeljenju društvenih delatnosti Gradske uprave grada Zrenjanina, kancelarija broj 10, ili putem telefona 023 315 01 83.

   

  Artiljerijska gađanja u zoni Tise: Iz opasnog područja treba evakuisati stanovništvo i stoku

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo