• Grad raspisao javni poziv za dodelu finansijske pomoći za lečenje dece

  Grad Zrenjanin je danas raspisao javni poziv za pružanje finansijske podrške za lečenje dece sa prebivalištem na teritoriji Zrenjanina.   Roditelji ili staratelji maloletne dece mogu da konkurišu za lečenje, nabavku lekova, ortopedskih pomagala, operativnih zahvata, dijagnostičkih postupaka i drugih medicinskih procedura kako na teritoriji Republike Srbije, tako i u inostranstvu, kao i za obezbeđivanje […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Grad raspisao javni poziv za dodelu finansijske pomoći za lečenje dece

  Grad Zrenjanin je danas raspisao javni poziv za pružanje finansijske podrške za lečenje dece sa prebivalištem na teritoriji Zrenjanina.

   

  Roditelji ili staratelji maloletne dece mogu da konkurišu za lečenje, nabavku lekova, ortopedskih pomagala, operativnih zahvata, dijagnostičkih postupaka i drugih medicinskih procedura kako na teritoriji Republike Srbije, tako i u inostranstvu, kao i za obezbeđivanje lečenja u odgovarajućoj zdravstvenoj ustanovi u Republici Srbiji uz angažovanje inostranog zdravstvenog stručnjaka.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Objavljen javni poziv za dodelu ogreva ili jednokratne novčane pomoći

   

  Tekst javnog poziva objavljen je na sajtu Grada Zrenjanina, na stranici „Oglasi i konkursi“. U njemu su navedeni kriterijumi i rokovi za ostvarivanje ovog prava, kao i dokumentacija koju je potrebno priložiti.

   

  Postupak sprovođenja javnog poziva za ostvarivanje prava na finansijsku podršku za lečenje maloletne dece sa prebivalištem na teritoriji grada Zrenjanina obavljaće komisija koju imenuje gradonačelnik posebnim rešenjem. Komisija će utvrđivati ispunjenost uslova na finansijsku podršku za lečenje maloletne dece, donositi ocenu i mišljenje i davati predlog o visini finansijske podrške po podnetom zahtevu za lečenje dece.

   

  Visina finansijske podrške se, na predlog komisije, utvrđuje rešenjem gradonačelnika u svakom konkretnom slučaju. Maksimalno može da iznosi 150.000 dinara po podnetom zahtevu. Isplaćuje se u jednokratnom iznosu.

   

  Rok za podnošenje zahteva sa potrebnom dokumentacijom je do utroška sredstava obezbeđenih za ovu namenu, a koja iznose 1,5 miliona dinara. Sredstva su obezbeđena iz budžeta Grada Zrenjanina za ovu godinu, nakon što je gradonačelnik Simo Salapura doneo odluku da budu preusmerena u tu svrhu, umesto organizovanja novogodišnjeg programa.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo