• Grad pomaže stručno usavršavanje srednjoškolaca i studenata

  I ove godine u budžetu grada predviđena su sredstva namenjena za stručno usavršavanje učenika srednjih škola i studenata. Grad Zrenjanin će, naime, sufinansirati te aktivnosti.   Stručno usavršavanje podrazumeva učešće na seminarima, radionicama, skupovima različitih edukativnih, naučnih i društveno odgovornih programa i projekata, na nacionalnim i međunarodnim takmičenjima i olimpijadama znanja, naučnim skupovima, konferencijama i […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Grad pomaže stručno usavršavanje srednjoškolaca i studenata

  I ove godine u budžetu grada predviđena su sredstva namenjena za stručno usavršavanje učenika srednjih škola i studenata. Grad Zrenjanin će, naime, sufinansirati te aktivnosti.

   

  Stručno usavršavanje podrazumeva učešće na seminarima, radionicama, skupovima različitih edukativnih, naučnih i društveno odgovornih programa i projekata, na nacionalnim i međunarodnim takmičenjima i olimpijadama znanja, naučnim skupovima, konferencijama i kongresima, sufinansiranje izrade, objavljivanja naučnih radova u stručnim časopisima, kao i različitih oblika stručnog usavršavanja u zemlji i inostranstvu koji doprinose unapređivanju ličnih i profesionalnih veština učenika i studenata.

   

  Pravo na sufinansiranje aktivnosti stručnog usavršavanja imaju učenici srednjih škola čiji je osnivač Republika Srbija, Autonomna Pokrajina Vojvodina ili jedinica lokalne samouprave, koji su prvi put upisani u određeni razred u tekućoj školskoj godini, čije se školovanje finansira iz budžeta Republike Srbije, koji imaju državljanstvo Republike Srbije i prebivalište na teritoriji grada Zrenjanina.

   

  Pročitajte još: Raspisan konkurs za dodelu stipendija učenicima i studentima

   

  Pravo na sufinansiranje aktivnosti stručnog usavršavanja imaju studenti visokoškolskih ustanova čiji je osnivač Republika Srbija, Autonomna Pokrajina Vojvodina ili jedinica lokalne samouprave, koji su upisani prvi put u tekućoj školskoj godini na studije prvog, drugog ili trećeg stepena, čije se školovanje finansira iz budžeta Republike Srbije, koji imaju državljanstvo Republike Srbije i prebivalište na teritoriji grada Zrenjanina.

   

  Lokalna samouprava je već raspisala javni poziv za sufinansiranje stručnog usavršavanja. Rok za podnošenje prijava je do 14. decembra 2020. godine, odnosno do utroška sredstava.

   

  Više informacija može se dobiti u Gradskoj upravi Zrenjanina.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo