• Grad donirao centru „Alternativa“ vozilo za prevoz dece sa invaliditetom

  Primopredaja specijalnog vozila namenjenog centru „Alternativa“, za prevoz dece sa telesnim i intelektualnim invaliditetom, obavljena je danas ispred Gradske kuće u Zrenjaninu.   Ključeve vozila namenjenog prevozu dece koja borave u zrenjaninskom dnevnom centru „Alternativa“ direktorici Centra za socijalni rad Oliveri Lisici uručio je gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić.   – U godini kada obeležavamo deset […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Grad donirao centru „Alternativa“ vozilo za prevoz dece sa invaliditetom

  Primopredaja specijalnog vozila namenjenog centru „Alternativa“, za prevoz dece sa telesnim i intelektualnim invaliditetom, obavljena je danas ispred Gradske kuće u Zrenjaninu.

   

  Ključeve vozila namenjenog prevozu dece koja borave u zrenjaninskom dnevnom centru „Alternativa“ direktorici Centra za socijalni rad Oliveri Lisici uručio je gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić.

   

  – U godini kada obeležavamo deset godina rada centra „Alternativa“, dnevnog boravka za decu sa telesnim i intelektualnim invaliditetom, dobili smo novo, modernizovano vozilo za prevoz. Ovo vozilo ima hidrauličnu dizalicu. Od velike je pomoći za bezbedniji prevoz korisnika i olakšava rad onih koji ga opslužuju. Ovo je i potvrda dobre saradnje našeg centra i Grada Zrenjanina  – istakla je Lisica.

   

  Ona se zahvalila Gradu što blagovremeno reaguje na potrebe centra i njegovih korisnika.

   

  alternativa

   

  U „Alternativi“, inače, ima deset korisnika usluga. Centar je tako opremljen i tehnički i kadrovski da ispunjava sve propisane standarde. Grad Zrenjanin plaća sve troškove rada tog centra, pa i vozača i pratnju za specijalno vozilo koje je danas uručeno.

   

  Pročitajte još: Na Gala donatorskoj večeri prikupljeno 1,3 miliona dinara (Foto)

   

  I gradonačelnik Janjić ukazao je na odličnu saradnju sa zrenjaninskim Centrom za socijalni rad.

   

  – Godišnjim gradskim budžetom je predviđeno 125 miliona dinara za sva socijalna davanja. Od toga je 40 miliona za rad Centra za socijalni rad, u onom delu koji je gradska obaveza. Za ovo specijalizovano vozilo izdvojeno je 5.460.000 dinara. Zadovoljan sam što smo u ovoj kalendarskoj godini to završili – naglasio je Janjić.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo