• Grad će i ove godine pružiti finansijsku podršku oboleloj deci

  Gradonačelnik Simo Salapura uputio je javni poziv za ostvarivanje prava na finansijsku podršku za lečenje dece sa prebivalištem na teritoriji grada Zrenjanina.   Kao i prethodnih godina, Grad Zrenjanin finansijski pomaže lečenje dece, nabavku lekova, ortopedskih pomagala, obavljanje operativnih zahvata, dijagnostičkih postupaka i drugih medicinskih procedura kako na teritoriji Republike Srbije, tako i u inostranstvu, […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Grad će i ove godine pružiti finansijsku podršku oboleloj deci

  Gradonačelnik Simo Salapura uputio je javni poziv za ostvarivanje prava na finansijsku podršku za lečenje dece sa prebivalištem na teritoriji grada Zrenjanina.

   

  Kao i prethodnih godina, Grad Zrenjanin finansijski pomaže lečenje dece, nabavku lekova, ortopedskih pomagala, obavljanje operativnih zahvata, dijagnostičkih postupaka i drugih medicinskih procedura kako na teritoriji Republike Srbije, tako i u inostranstvu, kao i za obezbeđivanje lečenja u odgovarajućoj zdravstvenoj ustanovi u Srbiji uz angažovanje inostranog zdravstvenog stručnjaka.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Nikola Denda jedan od najboljih studenata sa područja opštine Sečanj

   

  Zahtev se može podneti samo za lečenje, lekove, medicinske procedure, dijagnostike i pomagala koja se preporučuju, naučno su dokazana i prihvaćena u praksi, kao i koja ne predstavljaju eksperimentalne oblike lečenja.

   

  Visina finansijske podrške se na predlog komisije i obrazloženu ocenu i mišljenje utvrđuje rešenjem gradonačelnika u svakom konkretnom slučaju. Maksimalno može da iznosi 150.000 dinara po podnetom zahtevu. Isplaćuje se u jednokratnom iznosu, do utroška sredstava.

   

  Rok za podnošenje zahteva sa potrebnom dokumentacijom je do utroška sredstava.

   

  U toku 2021. godine, kada je ova akcija prvi put realizovana, pravo na finansijsku podršku grada ostvarilo je osamnaestoro dece. Ukupan iznos odobrenih sredstava iznosio je više od 1,5 miliona dinara.

   

  Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  Budući da je postojala potreba za ovim vidom pomoći, prošle godine je opredeljeno više sredstava, odnosno dva miliona dinara.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Vesti Zrenjanin