• GOST BIBLIOTEKE PREDSTAVNIK DELEGACIJE EVROPSKE UNIJE

  ZRENJANIN – U sredu, 24. januara, u sali Gradske narodne biblioteke „Žarko Zrenjanin“, od 17.30 časova, biće otvorena izložba 20 nagrađenih radova pristiglih na konkurs „Zajedno možemo više“ koji je organizovan u okviru projekta „Podrška Evropske unije inkluzivnom društvu“.     „Zajedno možemo više“ je konkurs umetničke autorske grafike, koji je bio otvoren za sve građane […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  GOST BIBLIOTEKE PREDSTAVNIK DELEGACIJE EVROPSKE UNIJE

  ZRENJANIN – U sredu, 24. januara, u sali Gradske narodne biblioteke „Žarko Zrenjanin“, od 17.30 časova, biće otvorena izložba 20 nagrađenih radova pristiglih na konkurs „Zajedno možemo više“ koji je organizovan u okviru projekta „Podrška Evropske unije inkluzivnom društvu“.

   

  Gradska narodna biblioteka (Foto: Zavod za zaštitu spomenika kulture Zrenjanin)

   

  „Zajedno možemo više“ je konkurs umetničke autorske grafike, koji je bio otvoren za sve građane Srbije koji su želeli da predstave svoju originalnu umetničku viziju i zaokružen idejni koncept na temu socijalnog uključivanja osetljivih grupa. Nakon predstavljanja radova u Palati Srbija i EU info centru tokom decembra, Zrenjanin je prvi među gradovima u Srbiji koji će biti domaćin ove izložbe.

   

  Izložbu će otvoriti Nikola Bizel, šef sektora operacija Delegacije Evropske Unije u Srbiji, šef operacija za pravdu, unutrašnje poslove i podršku socijalnoj inkluziji, i Milan Bjelogrlić, direktor Gradske narodne biblioteke „Žarko Zrenjanin“.

   

  Nakon otvaranja izložbe održaće se tribina na kojoj će o stanju u oblasti socijalne inkluzije u Zrenjaninu govoriti Olivera Lisica, direktorica Centra za socijalni rad, i Snežana Oluški Vlačić, direktorica Osnovne i srednje škole „9. maj“ iz Zrenjanina.

   

  Organizatori konkursa „Zajedno možemo više“ su tim projekta „Podrška EU inkluzivnom društvu“ i EU info centar.

   

  Izložba u Zrenjaninu se, inače, održava zahvaljujući Euteka projektu. Dogovor o organizovanju ove izložbe postignut je prilikom posete bibliotekarke Tatjane Tabački Evropskim institucijama kulture u Beogradu, u organizaciji Euteka projekta.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo