• Gimnazijalcima predstavljeno dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem

  U Zrenjaninskoj gimnaziji danas je održana prezentacija dobrovoljnog služenja vojnog roka sa oružjem.   Prezentaciju je za zainteresovane maturante organizovao Regionalni centar Ministarstva odbrane Novi Sad.   – Za dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem mogu da se prijave žene i muškarci od 19 do 30 godina. Obuka traje šest meseci, s tim da se […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Gimnazijalcima predstavljeno dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem

  U Zrenjaninskoj gimnaziji danas je održana prezentacija dobrovoljnog služenja vojnog roka sa oružjem.

   

  Prezentaciju je za zainteresovane maturante organizovao Regionalni centar Ministarstva odbrane Novi Sad.

   

  – Za dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem mogu da se prijave žene i muškarci od 19 do 30 godina. Obuka traje šest meseci, s tim da se po mesec i po dana provede na opštoj i specijalističkoj obuci, a tri meseca u jedinici. Nakon toga, moguće je ostati u vojsci kao profesionalni vojnik – rekao je major Vladimir Radonjić, predstavljajući gimnazijalcima dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Veliki uspeh mladog inovatora: Marko Ćurčin osvojio dve zlatne medalje

   

  dobrovoljno služenje vojnog roka

   

  Od decembra, nadoknada za dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem biće 35.000, umesto dosadašnjih 15.000 dinara. Onima koji se odluče za dobrovoljno služenje vojske obezbeđeni su besplatan prevoz, zdravstveno osiguranje i deset dana plaćenog odsustva.

   

  – Mogućnosti zapošljavanja nakon odsluženja vojnog roka su velike. Oni koji žele da nastave vojničku karijeru mogu da se zaposle u vojsci, ali i u Ministarstvu unutrašnjih poslova, odnosno svuda gde je potrebna fizičko-tehnička zaštita – objasnio je major Radonjić.

   

  Prijava će uskoro biti moguća i preko portala eUprava, a zainteresovani mogu i lično predati zahtev nadležnom centru.

   

  Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  Gimnazijalcima su svoja iskustva preneli pripadnici Centra Ministarstva odbrane u Zrenjaninu i pripadnici Komande za razvoj Banatske brigade. Osim mogućnosti zaposlenja i napredovanja, istakli su da im je najvažnija atmosfera, stvaranje radnih navika i sticanje velikog iskustva.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo

  Debata o značaju prava na udruživanje

  Građanski preokret, u saradnji s Beogradskom otvorenom školom, uz podršku Evropske unije, u subotu, 25. maja, organizuje u Zrenjaninu debatu o značaju prava na […]