• FOTO: U Zrenjaninu obeležen Svetski dan osoba sa autizmom

  Svetski dan osoba sa autizmom tradicionalno se obeležava 2. aprila. Tim povodom, Osnovna i srednja škola „9. maj“ iz Zrenjanina, uz podršku kompanije Gomex, organizovala je šetnju podrške u našem gradu.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  FOTO: U Zrenjaninu obeležen Svetski dan osoba sa autizmom
  Foto: Gomex

   

  Na glavnom gradskom trgu u Zrenjaninu, deca su u pratnji nastavnika i roditelja uživala u sunčanom danu i razgovoru sa vršnjacima.

   

  Deca iz škole „9. maj“, njihovi prijatelji iz još nekoliko osnovnih škola u Zrenjaninu, kao i predstavnici Gomex-a i lokalne samouprave, uz poseban plavi detalj na garderobi (kao znak podrške deci sa autizmom), prisustvovali su ovoj manifestaciji i puštanju plavih balona.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Kukice dobrote: Humanitarna akcija u OŠ „Vuk Karadžić“ traje skoro godinu dana

   

  Autizam predstavlja jedan veoma složen poremećaj, koji se najčešće javlja u prve tri godine života. Iako su naučnici pokušali da utvrde tačan uzrok, nisu uspeli u tome. Veruju, međutim, da uzrok nije samo jedan, već da je to skup raznih faktora koji deluju na mozak i njegovo funkcionisanje. Ovaj poremećaj se manifestuje kroz nemogućnost komunikacije i interakcije sa okolinom.

   

  Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  Ovakvi događaji prevashodno se organizuju u znak podrške osobama sa autizmom i njihovim porodicama.

   

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo