• EKSKLUZIVNO: Koga su prozvali gimnazijalci?!

  I šta direktor škole kaže o tome

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp

  ZRENJANIN – Čuo sam da se anonimno pismo učenika Gimnazije pojavilo na Fejsbuku, a nalaženo je i po toaletima škole i na zidovima. Iako je upućeno nastavničkom kolektuvu, ono do zbornice, niti do mene , nije došlo. Iz tog razloga ne želim da ga komentarišem. Nisam dovoljno upoznat sa sadržajem, niti sa navodnim optužbama – kaže ekskluzivno za portal „Zrenjaninski“ direktor Zrenjaninske gimnazije Milan Radaković.

  Zrenjaninska gimnazija u centru skandala
  Zrenjaninska gimnazija u centru skandala

  Da podsetimo, nastavničkom kolektivu ove obrazovne ustanove, pod naslovom „Važno!“ upućen je anonimni dopis, u kojem se iznose teške optužbe o nejednakom tretmanu prema učenicima, i povlašćenom položaju pojedinih đaka.

  „Zbornicu potresa skandal! Jednoj osobi popravljen je veliki broj ocena, da bi ta osoba završila srednju školu kao vukovac, mada je iz nekih predmeta trebalo da ima čak i trojku“, navodi se, pored ostalog, u pismu, koje doduše zvanično nije stiglo do nastavničkog kolektiva, ali kruži društvenim mrežama.

  Dalje se navodi da je na određene profesore vršen ogroman pritisak, da je toj osobi čak profesor napisao i maturski rad, da ta osoba ni jednu godinu nije imala prosek 5,00, i još mnogo toga. Čudno je, ipak, da se u nepotpisanom letku ne navodi konkretno ime, i da se reaguje sedam dana nakon što su maturantima gimnazije ocene zaključene, a oni se prošlog petka oprostili od škole.

  Direktor Gimnazije naglašava da je nezadovoljstva učenika i roditelja na završnim godinama, bilo otkako je škole.

  – Uvek je bilo i pritisaka, ali je zakon jasan i po njemu se postupa. Profesor predlaže ocenu, odeljensko veće je utvrđuje, a njega vodi odeljenski starešina – objašnjava Radaković.

  Po gradu kolaju priče da nepotpisani autor, ili više njih, u stvari „cilja“ na ćerku nekadašnjeg pokrajinskog funkcionera, svojevremeno kadra Lige socijaldemokrata Vojvodine iz srednjobanatske opštine Žitište.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 1

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo