• Dr Vesela Jašin Laletin: Na kraju svakog tunela se ugleda svetlost

  Dnevna bolnica Odeljenja psihijatrije Opšte bolnice „Đorđe Joanović“ u Zrenjaninu svake godine aktivno učestvuje u obeležavanju 10. oktobra, Svetskog dana mentalnog zdravlja.   Šefica Odseka dnevne bolnice dr Vesela Jašin Laletin ističe da prošle godine, zbog pandemije virusa korona, zaposleni u bolnici nisu bili u mogućnosti da obeleže ovaj dan. Ove godine to čine skromno, […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Dr Vesela Jašin Laletin: Na kraju svakog tunela se ugleda svetlost

  Dnevna bolnica Odeljenja psihijatrije Opšte bolnice „Đorđe Joanović“ u Zrenjaninu svake godine aktivno učestvuje u obeležavanju 10. oktobra, Svetskog dana mentalnog zdravlja.

   

  Šefica Odseka dnevne bolnice dr Vesela Jašin Laletin ističe da prošle godine, zbog pandemije virusa korona, zaposleni u bolnici nisu bili u mogućnosti da obeleže ovaj dan. Ove godine to čine skromno, sa pacijentima i učenicima Srednje medicinske škole, kroz razgovore, panoe i ostale aktivnosti.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Operativni program u Opštoj bolnici će od ponedeljka biti redukovan

   

  Ove godine Svetski dan mentalnog zdravlja se obeležava pod sloganom „Briga o mentalnom zdravlju – neka to postane stvarnost za sve“.

   

  Pandemija je pogodila milione ljudi širom sveta i ostavila posledice po mentalno zdravlje. Najviše su ugroženi zdravstveni radnici, osobe koje žive same, osobe koje su u izolaciji, a naročito osobe sa mentalnim poremećajima.

   

  svetski dan mentalnog zdravlja

   

  Pokušavamo da reorganizujemo naše živote

   

  Dr Jašin Laletin kaže da je na početku postojala velika panika i strah od nepoznatog.

   

  – Vremenom spoznajemo sve osobine virusa. Pokušavamo da reorganizujemo naše živote, prvenstveno vakcinacijom, kako bismo se vratili radnim obavezama i poboljšali socijalno funkcionisanje koje je veoma bitno za održavanje mentalnog zdravlja. Na kraju svakog tunela se ugleda svetlost. Stoga se iskreno nadam da ćemo je i mi ugledati i živeti normalno, kao ranije. Moramo prihvatiti sve ono što nas trenutno u životu snalazi. Važno je aktivno se boriti da što lakše, brže i bolje izađemo iz ovog tunela pandemije – poručila je dr Vesela Jašin Laletin.

   

  Odeljenje psihijatrije i Odsek dnevne bolnice svojim pacijentima pružaju pomoć i podršku jer je pandemija umnogome uticala na porast broja pacijenata i pregleda.

   

  Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  Na kraju, doktorka je poručila svima: „Počnimo od sebe, širimo pozitivnu energiju, osmehom i toplom rečju pomozimo svima onima kojima je pomoć potrebna“.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo