• Domu zdravlja odobren najveći projekat u poslednjih deset godina!

  Zrenjaninski Dom zdravlja „Dr Boško Vrebalov“ je dobio 12,5 miliona dinara na konkursu NIS-a „Zajednici zajedno“. Sredstva su odobrena za projekat „Modernizacija medicinske opreme kao značajan faktor poboljšanja zdravlja dece i omladine“.   Ovo je najveći projekat odobren Domu zdravlja u poslednjih deset godina.   Sredstva koja su dobijena biće upotrebljena za nabavku savremene stomatološke […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Domu zdravlja odobren najveći projekat u poslednjih deset godina!

  Zrenjaninski Dom zdravlja „Dr Boško Vrebalov“ je dobio 12,5 miliona dinara na konkursu NIS-a „Zajednici zajedno“. Sredstva su odobrena za projekat „Modernizacija medicinske opreme kao značajan faktor poboljšanja zdravlja dece i omladine“.

   

  Ovo je najveći projekat odobren Domu zdravlja u poslednjih deset godina.

   

  Sredstva koja su dobijena biće upotrebljena za nabavku savremene stomatološke stolice i dodatne opreme, transportnog sanitetskog vozila i ambulantnog sanitetskog vozila, kao i dva vozila za potrebe patronažne službe i laboratorijskog frižidera za skladištenje vakcina.

   

  – U toku su javne nabavke i čim budu okončane krenućemo u nabavku opreme. Ulaganjem u zrenjaninski Dom zdravlja od strane kompanije NIS značajno će biti unapređen rad u organizacionim jedinicama koje imaju intenzivan rad sa decom i omladinom, pre svega dečja stomatologija i transportna služba – izjavila je na konferenciji za novinare v.d. direktora ove zdravstvene ustanove dr Gordana Đurić.

   

   

  Nova stomatološka stolica poslednji put kupljena 1996. godine

   

  A koliki značaj ima nova stomatološka stolica sa kompletnom opremom za dečji stomatološki dispanzer govorila je dr Nevenka Bogdanović, dečji stomatolog.

   

  – Poslednji put nova stomatološka stolica za dečji stomatološki dispanzer kupljena je 1996. godine. Stolice na kojima rade dečji stomatolozi su veoma stare. Moram da naglasim da u dečji stomatološki dispanzer dolaze deca iz celog okruga jer, osim u Novom Bečeju, u ostalim opštinama nema dečjih stomatologa. Nema dečjih zubara ni u selima ni u školama, tako da kompletna populacija mališana, od predškolaca sve do srednjoškolaca, dolazi u naš dispanzer. Nova stolica značiće jako mnogo – istakla je dr Bogdanović.

   

  Pročitajte još: Deca iz Kosovskog Pomoravlja bila dragi gosti Zrenjaninaca (Foto)

   

  Nije bolja situacija ni u Službi hitne pomoći za koju će biti kupljeno transportno i ambulantno vozilo.

   

  – Trenutno u voznom parku Službe hitne pomoći imamo 14 vozila, od kojih su 11 angažovana svakog dana 24 sata. Vozila su stara između šest i deset godina, a prešla su po 250.000, a neka i po 300.000 kilometara, što po standardima znači da nisu pouzdana. Nabavka dva nova vozila jako mnogo znači za sigurniji transport najtežih bolesnika. I nabavka dva vozila za potrebe patronažne službe su jako važna. Mi imamo 22 patronažne sestre koje obilaze porodilje i novorođenčad, odnosno decu u gradu i svim selima. Zato smo jako srećni i zahvalni što ćemo obnoviti vozni park – istakla je dr Gordana Đurić.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 1

  1. Pored novih zubarskih stolica potrebno je da se dečiji zubari obuče za rad sa decom, jer kako sada rade svu su decu za sva vremena prestrašili od zubara. Kad deca sednu na te nove zubarske stolice, bilo bi dobro da na njih bar niko ne viče kad plaču dok im se čupaju i buše zubi na živo.

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo

  Sve više mladih pati od bolova u leđima

  U većini zemalja oko 80 odsto stanovnika imalo je, bar jednom u životu, problem sa tegobama u leđima. To je veliki javno-zdravstveni problem i mlađih i starijih, a često je uzrok izostanka sa […]