• Dodatnih milion dinara iz gradskog budžeta za lečenje dece

  Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura doneo je odluku da se iz gradskog budžeta izdvoji dodatnih milion dinara za finansijsku podršku za lečenje dece, saopšteno je danas iz njegovog kabineta. To znači da je ukupan ovogodišnji iznos za tu namenu povećan na 2,5 miliona dinara.   Do danas je pravo na finansijsku podršku grada za lečenje dece, […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Dodatnih milion dinara iz gradskog budžeta za lečenje dece

  Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura doneo je odluku da se iz gradskog budžeta izdvoji dodatnih milion dinara za finansijsku podršku za lečenje dece, saopšteno je danas iz njegovog kabineta. To znači da je ukupan ovogodišnji iznos za tu namenu povećan na 2,5 miliona dinara.

   

  Do danas je pravo na finansijsku podršku grada za lečenje dece, nabavku lekova, ortopedskih pomagala, operativnih zahvata, dijagnostičkih postupaka i drugih medicinskih procedura, u skladu sa kriterijumima propisanim javnim pozivom, ostvarilo četrnaestoro dece.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Sastali se patrijarh srpski Porfirije i zrenjaninski biskup Ladislav Nemet

   

  – S obzirom na to da i dalje vlada interesovanje za finansijsku podršku, da smo doprineli lečenju četrnaestoro naših malih sugrađana i da je još nekoliko zahteva u fazi razmatranja, odlučili smo da opredelimo iz budžeta dodatnih milion dinara. Javni poziv ostaje otvoren pod istim uslovima i kriterijumima kao do sada – prokomentarisao je ovu odluku gradonačelnik Simo Salapura.

   

  Kriterijumi za konkurisanje po javnom pozivu, kao i dokumentacija koju je potrebno priložiti, objavljeni su na posebnoj stranici sajta Grada Zrenjanina.

   

  Sve prispele zahteve za finansijsku podršku za lečenje maloletne dece razmatra stručna komisija. Nju je, posebnim rešenjem, imenovao gradonačelnik. Ona donosi ocenu i mišljenje i daje predlog o visini finansijske podrške po podnetom zahtevu za lečenje dece. Visina finansijske podrške se, na predlog komisije, utvrđuje rešenjem gradonačelnika u svakom konkretnom slučaju. Maksimalno može da iznosi 150.000 dinara po podnetom zahtevu. Isplaćuje se u jednokratnom iznosu.

   

  Javni poziv objavljen početkom godine

   

  Podsetimo, javni poziv za ostvarivanje prava na finansijsku podršku za lečenje maloletne dece sa prebivalištem na teritoriji grada Zrenjanina objavljen je početkom godine. Prethodno su budžetska sredstva Grada Zrenjanina, u iznosu od 2,1 milion dinara, namenjena organizovanju novogodišnjeg programa, preusmerena u humanitarne svrhe.

   

  Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  Iznos od 600.000 dinara iskorišćen je za nabavku 600 novogodišnjih paketića, koji su dodeljeni deci iz porodica korisnika ustanova socijalne zaštite, dok je 1,5 miliona dinara izdvojeno za lečenje dece.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo