• ĐACI KAO POLITIČARI, UČESTVOVALI U RADU SKUPŠTINE GRADA

  ZRENJANIN – Nedelja parlamentarizma u Zrenjaninu je obeležena simuliranom sednicom lokalne skupštine, a u klupama su bili učenici zrenjaninskih srednjih škola.     Organizator ovog skupa bila je Kancelarija za mlade u Zrenjaninu, u saradnji sa Unijom učeničkih parlamenata i Udruženjem „Evropska generacija“. Simuliranoj sednici prisustvovali su i pokrajinski poslanik Darko Bađok i gradski funkcioneri Simo Salapura […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  ĐACI KAO POLITIČARI, UČESTVOVALI U RADU SKUPŠTINE GRADA

  ZRENJANIN – Nedelja parlamentarizma u Zrenjaninu je obeležena simuliranom sednicom lokalne skupštine, a u klupama su bili učenici zrenjaninskih srednjih škola.

   

   

  Organizator ovog skupa bila je Kancelarija za mlade u Zrenjaninu, u saradnji sa Unijom učeničkih parlamenata i Udruženjem „Evropska generacija“. Simuliranoj sednici prisustvovali su i pokrajinski poslanik Darko Bađok i gradski funkcioneri Simo Salapura i Ljubica Travica.

   

   

  – Ovo je akcija koja se sprovodi na inicijativu Narodne skupštine Republike Srbije, povodom obeležavanja nedelje parlamentarizma. Odlučili smo se za simulaciju zasedanja lokalnog parlamenta, a bili su prisutni učenici svih zrenjaninskih srednjih škola, koje su delegirali njihovi parlamenti. Cilj je da se mladi upoznaju sa načinom rada Skupštine, a tema sednice je osnivanje Omladinskog centra – kaže Ivan Mikalački iz Kancelarije za mlade, uz napomenu da su svim učenicima nasumično podeljene fiktivne biografije i izrežirana pripadnost izmišljenim političkim partijama.

   

   

  Za jednu od članica „parlamenta“ određena je i Vanja Brankov iz Ekonomsko-trgovinske škole „Jovan Trajković“, koja je imala zadatak da predloži odluku o osnivanju Omladinskog centra, što je stvarni plan mladih u Zrenjaninu.

   

  – Ovo je lepši deo našeg posla, da mladima predočimo neke od karakteristika bavljenja politikom. Oni sami trebaju da biraju svoj put. Ni ja nisam planirao da se bavim politikom, a sada sam deo političke scene u Pokrajini – istakao je pokrajinski poslanik Darko Bađok, poručujući mladima da pre svega budu tolerantni i da rade na svom napredovanju u svim sferama.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo