• Đaci generacije na poklon od grada dobili odmor u Orašcu (Foto)

  Pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Simo Salapura posetio je juče zrenjaninske đake generacije osnovnih škola, koji se nalaze na odmoru u Orašcu.   Lokalna samouprava je po drugi put organizovala ovu akciju i častila najbolje učenike sa teritorije grada višednevnim letnjim odmorom.   U Orašcu trenutno boravi 35 đaka sa područja Zrenjanina i Kikinde. Društvo im pravi […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Đaci generacije na poklon od grada dobili odmor u Orašcu (Foto)

  Pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Simo Salapura posetio je juče zrenjaninske đake generacije osnovnih škola, koji se nalaze na odmoru u Orašcu.

   

  Lokalna samouprava je po drugi put organizovala ovu akciju i častila najbolje učenike sa teritorije grada višednevnim letnjim odmorom.

   

  U Orašcu trenutno boravi 35 đaka sa područja Zrenjanina i Kikinde. Društvo im pravi pedesetoro mladih košarkaša iz novosadskog kluba NS 07.

   

  Đaci generacije su smešteni u Vili „Aleksandar“. Ona se nalazi u samom srcu Šumadije, u netaknutoj prirodi, oplemenjenoj otvorenim bazenima, sportskim terenima, salom za predavanja… Mladim gostima na raspolaganju su i avantura park, letnjikovci, staze kroz listopadnu i četinarsku šumu. Tu su i bunari sa pitkom vodom, etno restoran sa hranom vrhunskog kvaliteta… O deci brinu rekreator, doktor i košarkaški trener.

   

  – Plan kampa je aktivan odmor u okviru kog deca imaju organizovane šetnje, sportske aktivnosti, plivanje, zabavu… U toku boravka rekreator drži i obuku neplivačima. S obzirom na to da se deca u većini slučajeva ne poznaju, ovo je izuzetna prilika da se upoznaju i da kasnije ostanu u kontaktu i nastave druženje. U toku boravka u Orašcu deca će imati i sportska takmičenja, kao i neke naučne testove – izjavio je za portal zrenjaninski.com Simo Salapura.

   

  Oni su đaci generacije

   

  U Orašcu se nalazi osamnaestoro učenika sa područja Zrenjanina. Đaci generacije su Katarina Kerteši (OŠ „Vuk Karadžić“), Matija Stanišić (OŠ „Dositej Obradović“), Simeon Nikolić (OŠ „2. oktobar“), Uroš Milinović (OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“), Aleks Senji i Valentin Šarnjai (OŠ „Servo Mihalj“) i Dušan David Malimarkov (OŠ „Sonja Marinković“).

   

  U Orašcu borave i Marijana Mikulja i Tamara Zelenak (OŠ „Bratstvo“ Aradac), Bojana Bošnjak (OŠ „Petar Kočić“, Banatski Despotovac), Ksenija Tot (OŠ „Bratstvo jedinstvo“, Belo Blato), Ivana Perc (OŠ „1. oktobar“, Botoš), Ana Grbić (OŠ „Svetozar Marković Toza“, Elemir), Anja Milovanović (OŠ „Dr Aleksandar Sabovljev“, Ečka), Ana Dobai (OŠ „Jovan Dučić“, Klek), Mihajlo Stoiljković (OŠ „Stevan Knićananin“, Knićanin), Bojana Simić (OŠ „Sveti Sava“, Stajićevo), Anđela Novakov (OŠ „Mladost“, Tomaševac), Teodora Stepanov (OŠ „Dositej Obradović“, Farkaždin) i Petar Vučenić (OŠ „Branko Radičević“, Čenta).

   

  đaci generacije

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo