• Delegacija ERNACT u poseti Zrenjaninu

  Zrenjanin predao projekat Briselu

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp

  ZRENJANIN – U okviru saradnje sa Regionalnim centrom za društveno-ekonomski razvoj (RCR) „Banat“ u Zrenjaninu boravi višečlana delegacija Evropske mreže regiona za komunikacione tehnologije (ERNACT), koja je iskoristila priliku da se upozna sa realizacijom projekata u okviru Digitalne agende Evropa 2020.

  OLYMPUS DIGITAL CAMERABanat se prošle godine priključio internacionalnoj mreži regiona, čiji je osnovni cilj saradnja u oblasti  razvoja i primene elektronskih usluga i realizacija programa i projekata u okviru te agende, a članovi ERNACT-a su regioni iz Velike Britanije, Irske, Španije, Švedske, Češke, Rumunije i drugih zemalja EU.

  Zrenjanin je do sada implementirao projekte kao što su elektronska uprava i unapređenje komunikacionih tehnologija na nivou lokalne samouprave – Sistem 48, dokument menadžment sistem, geografsko-informacioni sistem – GIS sistem, elektronsko glasanje, virtuelni matičar, My project i drugi.

  Direktorka  RCR „Banat“ Irena Živković podsetila je da ERNACT postoji više od dvadeset godina i da se bavi komunikacionim tehnologijama.

  „Rezultat našeg članstva je da ćemo danas finalizirati još jedan projekat, koji je nedavno predat direktno u Brisel, a tiče se zapošljavanja mladih. Možda i najveći rezultat ove saradnje jesu razgovori o društveno-ekonomskom razvoju u celini“, rekla je novinarima Živković.

  Ona je ocenila da su regioni ERNACT međusobno prilično udaljeni, da postoje različitosti u stepenu razvoja, ali i da je zajednički cilj postizanje evropskih standarda.

  Predstavnik regiona Donegal iz Irske Džerard Dajver istakao je da cilj dolaska delegacije zajednički rad na različitim projektima.

  „Ciljevi u oblasti informacionih tehnologija su isti za sve regione, bez obzira kom delu Evrope pripadaju i upravo zbog toga smo ovde, da bismo zajedno radili na ispunjenju tih ciljeva, unapredili naše opštine i regione i obezbedili veću zaposlenost za ljude“, ukazao je Dajver.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo