• DECA ZA PRIMER: Mališani iz Jarkovca pomažu napuštenim životinjama

  Udruženje ljubitelja životinja i prirode „Zelene šape“ zahvalilo se mališanima iz Jarkovca koji redovno prikupljaju plastičnu ambalažu, od čije prodaje se obezbeđuju sredstva za pomoć napuštenim životinjama.   „Zahvaljujemo se pripremnoj grupi iz Jarkovca, na čelu sa vaspitačicom Smiljkom. Ova divna deca ne bacaju plastičnu ambalažu, već je doniraju nama. Mi ćemo plastičnu ambalažu dati […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  DECA ZA PRIMER: Mališani iz Jarkovca pomažu napuštenim životinjama

  Udruženje ljubitelja životinja i prirode „Zelene šape“ zahvalilo se mališanima iz Jarkovca koji redovno prikupljaju plastičnu ambalažu, od čije prodaje se obezbeđuju sredstva za pomoć napuštenim životinjama.

   

  „Zahvaljujemo se pripremnoj grupi iz Jarkovca, na čelu sa vaspitačicom Smiljkom. Ova divna deca ne bacaju plastičnu ambalažu, već je doniraju nama. Mi ćemo plastičnu ambalažu dati na reciklažu, a od dobijenog novca obradovaćemo napuštene čupavce hranom“, objašnjavaju u udruženju „Zelene šape“.

   

  Ljubitelji životinja i prirode navode da mališani iz Jarkovca redovno sakupljaju PET ambalažu i šalju je ovom udruženju.

   

  Pročitajte još: INVESTITOR: „Arsen u prečišćenoj vodi ispod granice dozvoljenog“

   

  „Smeće koje se nemarno baca ima višestruko negativno dejstvo na našu okolinu. Zato je od ogromne važnosti da se razvija ekološka svest kod najširih slojeva stanovništva, i to od malih nogu. Nažalost, kada i oni koji provode najviše vremena u prirodi često ostavljaju za sobom đubre, kako očekivati od drugih da čuvaju životnu sredinu? Ipak, dok neki to rade iz čiste bahatosti, a drugi iz uverenja da će neko počistiti za njima, veliki je procenat onih koji jednostavno ne znaju kakav učinak ima to što će u žbun baciti omot od čokolade, plastičnu flašu ili nešto slično. Apelujemo na građane da prijavljuju one koji bacaju smeće na za to nepredviđenim mestima. Samo zajedničkim snagama možemo da sačuvamo životnu sredinu za buduće generacije“, kažu u udruženju „Zelene šape“.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo