• Debate građana u Zrenjaninu nastavljaju se i ove godine, u sredu o mesnim zajednicama

  Debate građana o važnim pitanjima koje nisu uopšte ili adekvatno raspravljane u institucijama i medijima, a koje je u Zrenjaninu prošle godine inicirao Građanski preokret, nastaviće se i tokom 2023. godine.   PROČITAJTE JOŠ: Gradska izborna komisija odredila 15 biračkih mesta za izbore zakazane za 5. februar   Prva ovogodišnja debata zakazana je za sredu, […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Debate građana u Zrenjaninu nastavljaju se i ove godine, u sredu o mesnim zajednicama

  Debate građana o važnim pitanjima koje nisu uopšte ili adekvatno raspravljane u institucijama i medijima, a koje je u Zrenjaninu prošle godine inicirao Građanski preokret, nastaviće se i tokom 2023. godine.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Gradska izborna komisija odredila 15 biračkih mesta za izbore zakazane za 5. februar

   

  Prva ovogodišnja debata zakazana je za sredu, 25. januar, s početkom u 20 časova, u sali mesnih zajednica na Bagljašu. Tema je položaj mesnih zajednica u našem gradu. Neposredan povod su predstojeći izbori za savete mesnih zajednica koji su raspisani u nekoliko gradskih naselja i okolnih sela za 5. februar. Razgovaraće se i o lokalnim samodoprinosima, upotrebi rudne rente i komunalnim problemima.

   

  debate građana

   

  – Debatama želimo da sprečimo potpuni mrak i tišinu koji već dugo prete Zrenjaninu pod aktuelnom vlašću. Tri prošlogodišnje debate smo organizovali sami, a poslednje dve zajedno s nekoliko opozicionih stranaka. Drago nam je što se i među organizatorima, a posebno među učesnicima debata, širi krug zainteresovanih za glasnost, pluralizam i kritičko razmišljanje u Zrenjaninu – kaže za portal zrenjaninski.com Dragana Popović, predsednica Građanskog preokreta.

   

  Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  Organizatori debata pozivaju sve građane da uzmu učešće u njima. Za razliku od tribina, na kojima neka politička opcija iznosi svoje stavove zainteresovanim slušaocima, na debatama nema takve promocije, već svi učesnici, svesni svojih razlika i uprkos njima, ravnopravno razmenjuju saznanja, iskustva i predloge za unapređenje grada u kojem žive.

   

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 1

  1. Грађански Преокрет се продао. Заступа глобалисте и перверзњаке. Трибине су им замајавање и губљење времена.

   Наметање душевне болести као вредности – саопштење из њихове архиве уочи 17.09.2022:
   https://gradjanskipreokret.rs/index.php/2022/08/28/vucic-najavio-nezakonitu-suspenziju-prava-na-javno-okupljanje/

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo