• „Čistoća i zelenilo“ organizuje drugi ciklus Eko kviza

  Javno komunalno preduzeće „Čistoća i zelenilo“ iz Zrenjanina organizovalo je drugi ciklus Eko – kviza na temu „Prljavo ili čisto – nije isto“, namenjenog učenicima od petog do osmog razreda osnovnih škola iz grada i okolnih sela. Cilj ovog kviza je podizanje nivoa svesti osnovaca o značaju zaštite životne sredine, kao i o važnosti reciklaže. […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  „Čistoća i zelenilo“ organizuje drugi ciklus Eko kviza

  Javno komunalno preduzeće „Čistoća i zelenilo“ iz Zrenjanina organizovalo je drugi ciklus Eko – kviza na temu „Prljavo ili čisto – nije isto“, namenjenog učenicima od petog do osmog razreda osnovnih škola iz grada i okolnih sela. Cilj ovog kviza je podizanje nivoa svesti osnovaca o značaju zaštite životne sredine, kao i o važnosti reciklaže.

   

  – Ideja za organizovanje Eko – kviza potekla je iz saradnje našeg preduzeća i JKP „Gradska čistoća“ iz Beograda, a pozitivne strane ovog vida edukacije prepoznali su mnogi gradovi širom Srbije. Želja nam je da svi zajedno uradimo nešto korisno i edukativo za naše najmlađe sugrađane – kazao je direktor JKP „Čistoća i zelenilo“ iz Zrenjanina Zoran Protić.

   

  Za ovogodišnje učešće u Eko – kvizu prijavilo se dvanaest škola, od toga šest iz grada – „2. oktobar“, „Dositej Obradović“, „Jovan Jovanović Zmaj“, „Jovan Cvijić“, „Petar Petrović Njegoš“ i „Žarko Zrenjanin“, kao i šest iz okolnih sela: Kleka, Farkaždina, Lukićeva, Orlovata, Banatskog Despotovca i Lazareva. Ispred svake škole nastupa četvoročlana ekipa, koju čine po jedan učenik petog, šestog, sedmog i osmog razreda, a za najbolje učesnike JKP „Čistoća i zelenilo“ je obezbedilo nagrade.

   

  – Po završetku opštinskog takmičenja sledi polufinale republičkog, koje će se održati 10. maja u Beogradu, i na njemu će pored pobedničke škole iz Zrenjanina, učestvovati učenici iz Beograda, Vranja, Vršca, Gornjeg Milanovca, Petrovca na Mlavi, Soko Banje i Prokuplja. Nakon polufinala, sledi republičko takmičenje koje će se održati u Zrenjaninu 25. maja, i na njemu će učestvovati četiri škole koje budu ostvarile najbolje rezultate u polufinalu – objasnila je portparolka JKP „Čistoća i zelenilo“ iz Zrenjanina Danijela Tančić.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo