• Ćerka Sofija, sin Luka: Ovo su najčešća imena dece u prošloj godini

  Najviše devojčica koje su se rodile prošle godine u Srbiji ponelo je ime Sofija, pokazuju podaci Republičkog zavoda za statistiku. Najčešća imena koja su roditelji davali svojim kćerkama su, osim Sofije, i Dunja, Mila, Teodora, Sara, Una, Nađa, Milica, Helena i Maša.   Najviše dečaka koji su se rodili prošle godine ponelo je ime Luka. […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Ćerka Sofija, sin Luka: Ovo su najčešća imena dece u prošloj godini

  Najviše devojčica koje su se rodile prošle godine u Srbiji ponelo je ime Sofija, pokazuju podaci Republičkog zavoda za statistiku. Najčešća imena koja su roditelji davali svojim kćerkama su, osim Sofije, i Dunja, Mila, Teodora, Sara, Una, Nađa, Milica, Helena i Maša.

   

  Najviše dečaka koji su se rodili prošle godine ponelo je ime Luka. Slede Lazar, Vasilije, Bogdan, Vuk, Stefan, Aleksa, Vukan, Mihajlo i Pavle.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Pred nama je pakleni dan: Zrenjanin jutros jedan od najtoplijih gradova u Srbiji

   

  Dok čekamo novije podatke o najčešćim imenima u srednjem Banatu, da se prisetimo kako je to izgledalo ranije.

   

  Ranijih decenija u Srednjobanatskom okrugu roditelji su kćerkama najčešće davali imena Marija, Milica, Jelena, Mirjana i Dragana. Među deset najpopularnijih imena bila su i Ana, Nada, Ivana, Ljiljana i Zorica.

   

  U periodu od 2001. do 2011. godine najčešća ženska imena u Zrenjaninu bila su Milica, Jovana, Katarina, Sara i Anđela. Roditelji iz Žitišta u to vreme svojim ćerkama su najčešće davali imena Jovana, Milica, Anđela, Kristina i Jelena. Top pet imena u opštini Nova Crnja bila su Milica, Jovana, Aleksandra, Tamara i Ivana, a u opštini Novi Bečej Milica, Jovana, Aleksandra, Marina i Jelena. Najčešća ženska imena u periodu od 2001. do 2011. godine na teritoriji opštine Sečanj bila su Jovana, Milica, Anđela, Ana i Jelena.

   

  Najčešća imena kod muškaraca

   

  Najčešća imena kod muškaraca prethodnih decenija u srednjem Banatu bila su Dragan, Milan, Nikola, Aleksandar i Zoran. Među deset najpopularnijih imena našli su se i Dušan, Goran, Marko, Ivan i Vladimir.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Danas je Petrovdan: Za ovaj praznik vezuju se mnoga verovanja i običaji

   

  Od 2001. do 2011. godine najpopularnija muška imena u Zrenjaninu bila su Nikola, Marko, Stefan, Aleksandar i Luka, a u opštini Žitište Nikola, Nemanja, Stefan, Milan i David. U tom periodu, roditelji s područja opštine Nova Crnja svojim sinovima su najčešće davali imena Aleksandar, Nikola, Stefan, Luka i Marko, a u opštini Novi Bečej Marko, Nikola, Stefan, Aleksandar i Luka. U opštini Sečanj, na listi pet najpopularnijih imena, nalazili su se Aleksandar, Nikola, Jovan, Marko i Aleksa.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Vesti Zrenjanin