• Centar za socijalni rad u Zrenjaninu do sada unapredio mnoge usluge

  Centar za socijalni rad u Zrenjaninu obeležio je danas svoj dan. Ujedno, obeleženo je i deset godina od početka rada Sigurne kuće i Dnevnog boravka za decu sa telesnim i intelektualnim invaliditetom „Alternativa“.   Tim povodom, gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić i zamenik gradonačelnika Saša Santovac posetili su „Alternativu“ i razgovarali sa zaposlenima i direktorkom Centra za socijalni rad Oliverom Lisicom. […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Centar za socijalni rad u Zrenjaninu do sada unapredio mnoge usluge

  Centar za socijalni rad u Zrenjaninu obeležio je danas svoj dan. Ujedno, obeleženo je i deset godina od početka rada Sigurne kuće i Dnevnog boravka za decu sa telesnim i intelektualnim invaliditetom „Alternativa“.

   

  Tim povodom, gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić i zamenik gradonačelnika Saša Santovac posetili su „Alternativu“ i razgovarali sa zaposlenima i direktorkom Centra za socijalni rad Oliverom Lisicom.

   

  Janjić je istakao da Grad Zrenjanin vodi računa o svim kategorijama stanovnika i da je u 2019. godini izdvojeno 125 miliona dinara za socijalna davanja.

   

  – To nije mali procenat u odnosu na ukupan budžet. Zajedno sa Centrom za socijalni rad sprovodimo i brojne projekte socijalne zaštite u našem gradu – kazao je on.

   

  Pročitajte još: Zrenjanin domaćin 17. međunarodnog susreta mladih

   

  Olivera Lisica je napomenula da Centar za socijalni rad u Zrenjaninu postoji već 58 godina.

   

  – Od tada su mnoge usluge unapređene i proširene – ocenila je Lisica.

   

  Ona je istakla da je u gradu danas manje nezaposlenih, pa je i manje građana u stanju socijalne potrebe.

   

  U „Alternativi“ se trenutno nalazi deset korisnika, dok ih je za deset godina, koliko postoji ova ustanova, kroz nju prošlo pedesetak. U Sigurnoj kući su smeštena 22 korisnika, a u Prihvatilištu za beskućnike njih 16.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Vesti Zrenjanin