• Čekaju se izveštaji o šteti

  Ispumpavanje vode i dalje traje

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp

  Zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac obišao je danas radove na ispumpavanju vode iz podruma tri ustanove kulture. On je za portal „Zrenjaninski“ rekao da je na stalnoj vezi sa direktorima Narodnog muzeja, Savremene galerije i Narodnog pozorišta „Toša Jovanović“.

  Savremena galerija
  Savremena galerija

  – Dogovoreno je da svaki direktor sačini, nakon završetka ispumpavanja vode, izveštaj iz svoje ustanove, kako bi Grad izvestio o tome šta se nalazilo u podrumima, da li je ta imovina osigurana, kao i kolika je šteta – rekao je Santovac.

  On je dodao da će i nadležne službe zrenjaninskog „Vodovoda“ napraviti svoj izveštaj, nakon kojeg će se znati i tačan uzrok današnjeg incidenta.

  Santovac je naveo i da nezvanične informacije pokazuju da poplava nije nanela štetu Narodnom pozorištu i Narodnom muzeju, te da ostaje da se utvrdi kakva je situacija u Savremenoj galeriji.

  – Stvarno i objektivno stanje će biti poznato tek nakon zvaničnih izveštaja direktora, ali i stručnih službi. Grad će pružiti podršku ustanovama kulture, a najvažnije je da smo hitno reagovali i izbegli veću štetu, koja je pretila objektima i imovini – istakao je zamenik gradonačelnika Zrenjanina.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo

  Sve više mladih pati od bolova u leđima

  U većini zemalja oko 80 odsto stanovnika imalo je, bar jednom u životu, problem sa tegobama u leđima. To je veliki javno-zdravstveni problem i mlađih i starijih, a često je uzrok izostanka sa […]