• BUKA KRAJ ZDRAVSTVENIH USTANOVA

  Raspitali smo se koji su delovi grada najbučniji

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp

  ZRENJANIN – Na svim mernim mestima u gradu, a takvih je 20, nivo komunalne i saobraćajne buke je iznad, a na nekim mestima i daleko iznad dozvoljene vrednosti, pokazuje izveštaj Zavoda za javno zdravlje.

  Plućna bolnica
  Plućna bolnica

  Što se tiče saobraćajne buke, „crne tačke“ su na magistrali kod zgrade Policijske uprave i na Bagljašu.

  Buka se meri i kod škola: trenutno su najugroženiji učenici škole „Vuk Karadžić“, a visok nivo buke izmeren je i kod Srednje poljoprivredne škole.

  Visokim nivoima buke izložene su i zdravstvene ustanove, pa i sam Zavod za javno zdravlje koji buku meri. Ipak, zbog izmena režima saobraćaja, poslednjih meseci na udaru se našla Plućna bolnica. Naime, do skora, ova bolnica se nalazila u relativno mirnoj ulici sa slabim saobraćajem, ali od kada je saobraćaj kroz grad zabranjen, dobar deo vozača sada Savezničku ulicu koristi kao najbližu za izlazak na magistralu.

  A što se tiče buke u blizni industrijskih postrojenja, najugroženiji delovi grada su u blizini fabrike ulja „Dijamant“ i „Termike“.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo

  Sve više mladih pati od bolova u leđima

  U većini zemalja oko 80 odsto stanovnika imalo je, bar jednom u životu, problem sa tegobama u leđima. To je veliki javno-zdravstveni problem i mlađih i starijih, a često je uzrok izostanka sa […]