• BOLNICA OBELEŽILA SVETSKI DAN DECE OBOLELE OD RAKA

  ZRENJANIN – Služba pedijatrije Opšte bolnice „Đorđe Joanović“ u Zrenjaninu ove godine se aktivno uključila u obeležavanje Svetskog dana dece obolele od raka.     U Službi pedijatrije zbrinjavaju se deca obolela od malignih bolesti, gde im se pruža stručna medicinska pomoć.   Po rečima načelnice službe dr Tatjane Stanković, ove godine je Pedijatrijsko odeljenje, […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  BOLNICA OBELEŽILA SVETSKI DAN DECE OBOLELE OD RAKA

  ZRENJANIN – Služba pedijatrije Opšte bolnice „Đorđe Joanović“ u Zrenjaninu ove godine se aktivno uključila u obeležavanje Svetskog dana dece obolele od raka.

   

  opsta-bolnica

   

  U Službi pedijatrije zbrinjavaju se deca obolela od malignih bolesti, gde im se pruža stručna medicinska pomoć.

   

  Po rečima načelnice službe dr Tatjane Stanković, ove godine je Pedijatrijsko odeljenje, u saradnji sa Predškolskom ustanovom Zrenjanin, organizovalo radionicu sa temom „Svi smo mi heroji“, na kojoj su deca koja su hospitalizovana u Službi pedijatrije, pričom, pesmom i izradom bedževa pružila podršku deci oboleloj od malignih bolesti.

   

  Bedževi su deljeni u ambulantama Pedijatrijske službe 15. februara.

   

  Svake godine u svetu oboli više od 160.000 dece od nekog oblika malignog tumora, a više od 90.000 dece umre od nekog oblika raka.

   

  U Republici Srbiji, svake godine se u proseku otkrije 314 dece oba pola uzrasta od 0 do 19 godina sa nekim od oblika maligne bolesti. Kao i u većini zemalja u razvoju, i u Srbiji je gotovo dve trećine novoobolele dece (63,4 odsto) uzrasta do 15 godina. U proseku, svake godine 50 dece uzrasta od 0 do 19 godina izgubi bitku sa ovom bolešću u Srbiji. Ohrabruje činjenica da je rak kod dece izlečiv u 70 odsto slučajeva, ako se dijagnostikuje na vreme i pravovremeno leči.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo