• BOLJA SARADNJA IZMEĐU DOMA ZDRAVLJA I KLINIČKOG CENTRA

  ZRENJANIN – Predstavnici Kliničkog centra Vojvodine i Doma zdravlja „Dr Boško Vrebalov“ iz Zrenjanina održali su sastanak na temu integrisanog zdravstveno – informacionog sistema (IZIS). Cilj sastanka bio je povećanje efikasnosti rada između ove dve ustanove, smanjenje liste čekanja i pronalaženje zajedničkih rešenja za postojeće probleme.     U Srbiji se više od godinu dana […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  BOLJA SARADNJA IZMEĐU DOMA ZDRAVLJA I KLINIČKOG CENTRA

  ZRENJANIN – Predstavnici Kliničkog centra Vojvodine i Doma zdravlja „Dr Boško Vrebalov“ iz Zrenjanina održali su sastanak na temu integrisanog zdravstveno – informacionog sistema (IZIS). Cilj sastanka bio je povećanje efikasnosti rada između ove dve ustanove, smanjenje liste čekanja i pronalaženje zajedničkih rešenja za postojeće probleme.

   

  dom zdravlja

   

  U Srbiji se više od godinu dana primenjuje elektronski sistem komunikacije i zakazivanja pregleda pacijentima između ustanova primarne, sekundarne i tercijalne zdravstvene zaštite. IZIS je sistem koji omogućava transparentnost podataka vezanih za lekare, ali i pacijente, a svrha mu je da poveća efektivnost i efikasnost rada zdravstvenih ustanova i smanji liste čekanja.

   

  U zrenjaninskom Domu zdravlja kažu da su tokom uvođenja ovog sistema nailazili na brojne poteškoće, kako u samom procesu zakazivanja, tako i u elektronskoj komunikaciji sa drugim ustanovama. Menadžment tvrdi da ulaže maksimalne napore da uspostavi dobru komunikaciju sa svim zdravstvenim ustanovama u koje se pacijenti iz ovog dela Banata upućuju.

   

  Pomoćnica direktora za zdravstvo u Kliničkom centru Vojvodine Edita Stokić podržala je ove napore i s tim u vezi održala sastanak sa koordinatorkom tima Bojanom Vješticom, koja se bavi tom problematikom u Domu zdravlja „Dr Boško Vrebalov“. Vještica je istakla da je ova prilika iskorišćena da se dosadašnja uspešna saradnja dve ustanove podigne na još viši nivo.

   

  – Ono što je zajednički zaključak sa sastanka jeste da se dobrom međusobnom komunikacijom mogu izbeći nejasnoće oko upućivanja pacijenata u Klinički centar Vojvodine, proveriti pojedinačni sporni slučajevi i napraviti analiza eventualnih problematičnih situacija, u smislu nadležnosti i administrativnih obaveza, kako se u budućnosti ne bi ponavljale. Razmena informacija vezanih za ovu problematiku takođe je bila tema sastanka. Jedni drugima možemo puno da pomognemo, ukoliko blagovremeno prosledimo informacije koje se tiču načina upućivanja pacijenata, eventualnih promena termina i uopšte informacija vezanih za ovu oblast – naglasila je Vještica.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo

  Sve više mladih pati od bolova u leđima

  U većini zemalja oko 80 odsto stanovnika imalo je, bar jednom u životu, problem sa tegobama u leđima. To je veliki javno-zdravstveni problem i mlađih i starijih, a često je uzrok izostanka sa […]