• BESPLATNI PREVENTIVNI PREGLEDI U NEDELJU

  ZRENJANIN – U sklopu akcije koju organizuje Ministarstvo zdravlja Republike Srbije, u nedelju, 28. januara, biće organizovani besplatni preventivni pregledi u Opštoj bolnici „Đorđe Joanović“ u Zrenjaninu za sve zainteresovane građane.     Pregledi će se obavljati u periodu 8 do 16 časova i to: ultrazvuk abdomena i mamografija (koji se obavljaju na Odeljenju radiologije) i laboratorijske analize […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  BESPLATNI PREVENTIVNI PREGLEDI U NEDELJU

  ZRENJANIN – U sklopu akcije koju organizuje Ministarstvo zdravlja Republike Srbije, u nedelju, 28. januara, biće organizovani besplatni preventivni pregledi u Opštoj bolnici „Đorđe Joanović“ u Zrenjaninu za sve zainteresovane građane.

   

  zdravstvo-lekar
  Foto: Dušan Bartolović

   

  Pregledi će se obavljati u periodu 8 do 16 časova i to: ultrazvuk abdomena i mamografija (koji se obavljaju na Odeljenju radiologije) i laboratorijske analize tumor markera CEA i Ca 19-9 (koje se obavljaju u Biohemijskoj laboratoriji).

   

  Pravo na preglede imaju i građani koji nisu zdravstveno osigurani, a potrebno je poneti neki identifikacioni dokument (lična karta, pasoš, vozačka dozvola).

   

  Mamografija se radi kod žena od 50 do 69 godina života, onih koje ovaj pregled nisu radile u toku poslednje dve godine i žena koje nisu obuhvaćene nacionalnim programom skrininga.

   

  Kada je reč o ultrazvuku abdomena, nakon 20 časova prethodnog dana pacijent ne treba da unosi hranu, a ni na dan pregleda ne treba da unosi ni hranu ni tečnost.

   

  Analiza tumor markera CEA i Ca 19-9 se radi osobama koje imaju tegobe u smislu bolova u stomaku, koje gube na telesnoj težini ili imaju krv u stolici.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo