• Zrenjaninski i Laguna poklanjaju knjigu „Gotovo je s Edijem Belgelom“

  Informativni portal zrenjaninski.com i izdavačka kuća „Laguna“ ovog vikenda čitaocima poklanjaju knjigu „Gotovo je s Edijem Belgelom“ autora Eduara Luja.   Da biste učestvovali u nagradnoj igri potrebno je da, ukoliko to već niste učinili, lajkujete Fejsbuk stranicu portala zrenjaninski.com, a zatim da ovaj tekst podelite sa naše na vašu Fejsbuk stranicu, pod opcijom „javno“.   Imena dva dobitnika objavićemo u ponedeljak, […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Zrenjaninski i Laguna poklanjaju knjigu „Gotovo je s Edijem Belgelom“

  Informativni portal zrenjaninski.com i izdavačka kuća „Laguna“ ovog vikenda čitaocima poklanjaju knjigu „Gotovo je s Edijem Belgelom“ autora Eduara Luja.

   

  Da biste učestvovali u nagradnoj igri potrebno je da, ukoliko to već niste učinili, lajkujete Fejsbuk stranicu portala zrenjaninski.com, a zatim da ovaj tekst podelite sa naše na vašu Fejsbuk stranicu, pod opcijom „javno“.

   

  Imena dva dobitnika objavićemo u ponedeljak, 4. februara, na našoj FEJSBUK STRANICI.

   

  „Pametno, briljantno napisano… štivo razorne emocionalne snage.“ New Yorker

   

  Odrastajući u siromašnom radničkom naselju na severu Francuske, Edi samo želi da bude pravi muškarac u očima svoje porodice i suseda. Ali njegovo telo se opire toj želji: piskutav glas, vrckanje kukovima i prenaglašena gestikulacija još od detinjstva ga odaju. Zbog toga ga vršnjaci tuku, zlostavljaju, terorišu, nazivaju pogrdnim imenima.

   

  Činjenica da je u Francuskoj knjiga dvadesetjednogodišnjeg Eduara Luja dosegla tiraž od 300.000 primeraka i da je potom prevedena na više od 20 jezika pokazuje koliko su čitaoci gladni razumevanja učestale mržnje prema drugačijima. Ova mržnja lako ispliva na površinu kad siromaštvo eskalira. Ali istinski domet ovog autobiografskog romana nije tek u ispovesti o pretrpljenom nasilju. Istinski domet je u glasu lišenom patosa i samosažaljenja, a začudo i osude.

   

  „Novi evropski književni superstar! Čak i u svetlu Knausgora i Elene Ferante, teško je naći takav književni fenomen koji je oduvao Evropu poput autobiografskog projekta Eduara Luja.“ LitHub

   

  „Kad budete pročitali poslednju stranicu ove knjige, bićete zaprepašćeni, nećete moći da dođete do vazduha. Zapanjujući roman.“  Nouvel Observateur

   

  Autobiografski roman koji je izazvao veliku medijsku pažnju

   

  Eduar Luj rođen je kao Edi Belgel 1992. u Amjenu. Odrastao je u Alenkuru, malom mestu na severu Francuske. Prvi je u svojoj porodici završio fakultet: najpre je studirao istoriju na Univerzitetu u Pikardiji, da bi 2011. prešao u Pariz i studirao sociologiju na čuvenoj Ekol normal superijer. Zvanično je promenio svoje ime 2013. u Eduar Luj. Iste godine priređuje zbornik tekstova Pjer Burdije: Nasleđe nepokoravanja. U dvadeset prvoj godini (2014) objavio je „Gotovo je s Edijem Belgelom“, autobiografski roman koji je izazvao veliku medijsku pažnju i bio veoma hvaljen, ali i povod brojnih kontroverzi. Slede romani „Istorija nasilja“ (2016) i „Ko je ubio mog oca“ (2018).

   

  Knjigu „Gotovo je s Edijem Belgelom“ možete pronaći u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, online knjižari www.delfi.rs i na sajtu www.laguna.rs

   

  Knjižara „Laguna“ nalazi se u Aviv Parku Zrenjanin.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Akcije