• Portal Zrenjaninski i Laguna poklanjaju knjigu „Beleške jedne Ane“

  Informativni portal zrenjaninski.com i izdavačka kuća „Laguna“ ovog vikenda čitaocima poklanjaju knjigu „Beleške jedne Ane“ Mome Kapora.   U pitanju je hronika u dvadeset šest glava.   Ova knjiga, koja se prvo pojavila u časopisu „Bazar“ gde je izlazila u nastavcima, vraća nas u jedno srećno, čedno vreme, koje nije slutilo na sve ono što nam se dogodilo kasnije. […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Portal Zrenjaninski i Laguna poklanjaju knjigu „Beleške jedne Ane“

  Informativni portal zrenjaninski.com i izdavačka kuća „Laguna“ ovog vikenda čitaocima poklanjaju knjigu „Beleške jedne Ane“ Mome Kapora.

   

  U pitanju je hronika u dvadeset šest glava.

   

  Ova knjiga, koja se prvo pojavila u časopisu „Bazar“ gde je izlazila u nastavcima, vraća nas u jedno srećno, čedno vreme, koje nije slutilo na sve ono što nam se dogodilo kasnije.

   

  „Novi čitaoci, koji se možda sada prvi put susreću sa prozom Mome Kapora, naći će u njegovim ranim tekstovima neke od odgovora koji će im pomoći da bolje shvate sadašnji trenutak jer Ana nastavlja svoj život, nezavisno od našeg poimanja vremena. Ona je arhetip Beograđanke koju i danas srećemo.“ Iz predgovora Ane Kapor

   

  Kada bi trebalo odabrati jedno delo Mome Kapora koje ga najbolje predstavlja, onda bi to svakako bila knjiga „Beleške jedne Ane“ koja je danas ponovo pred nama.

   

  Svet posmatran iz ugla tinejdžerke, ispričan prepoznatljivim beogradskim žargonom i ilustrovan autorovom rukom, u isto vreme je i duhovita ali i nemilosrdna analiza jednog vremena.

   

  Ova knjiga koja je objavljena 1972. godine bitno je uticala na tadašnju jugoslovensku književnu scenu. Svrstana je u kategoriju „džins proze“, čiji je Kapor jedan od najizrazitijih predstavnika.

   

  „Beleške jedne Ane“ će nas nasmejati, ali i podstaknuti da razmišljamo o večitim pitanjima, koja kao i generacije pre nas, svakodnevno sebi postavljamo.

   

  Knjigu „Beleške jedne Ane“ možete pronaći u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, online knjižari www.delfi.rs i na sajtu www.laguna.rs

   

  Knjižara „Laguna“ nalazi se u Aviv Parku Zrenjanin.

   

  Kako da učestvujete u nagradnoj igri?

   

  Prijavljivanje za učešće u nagradnoj igri se vrši u dva jednostavna koraka.

   

  Korak 1

  Lajkujte našu Facebook stranicu, ako to do sada niste učinili.

  Korak 2

  U polje ispod upišite Vašu email adresu putem koje ćemo Vas obavestiti ukoliko osvojite nagradu.
  Ujedno se prijavljujete na naš newsletter, što znači da će vam Portal Zrenjaninski krajem svake nedelje slati vesti koje su obeležile tu nedelju.

  Imena dobitnika objavićemo u ponedeljak, 11. februara, na našem Facebook profilu, a dobitnike ćemo kontaktirati i putem emaila.

  Srećno!

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Akcije