• Coca-Cola HBC Srbija vas poziva: Pametno reciklirajte i osvojite električni trotinet!

  Reciklažom ambalažnog otpada u Zrenjaninu do vrednih nagrada Građani Zrenjanina koji tokom marta recikliraju iskorišćenu ambalažu proizvoda sa nalepnicom „Recikliraj“, kupljenih u IDEA i Roda prodavnicama, imaju priliku da osvoje vredne nagrade. Najvrednije reciklere u okviru jedinstvene inicijative „Recikliraj pametno“, koji odlože najveći broj limenki, PET, Tetra Pak i staklene ambalaže, nagradiće kompanija Coca-Cola HBC […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Coca-Cola HBC Srbija vas poziva: Pametno reciklirajte i osvojite električni trotinet!

  Reciklažom ambalažnog otpada u Zrenjaninu do vrednih nagrada

  Građani Zrenjanina koji tokom marta recikliraju iskorišćenu ambalažu proizvoda sa nalepnicom „Recikliraj“, kupljenih u IDEA i Roda prodavnicama, imaju priliku da osvoje vredne nagrade. Najvrednije reciklere u okviru jedinstvene inicijative „Recikliraj pametno“, koji odlože najveći broj limenki, PET, Tetra Pak i staklene ambalaže, nagradiće kompanija Coca-Cola HBC Srbija. Glavna nagrada je električni trotinet.

   

  Zainteresovani za učešće u ovom nagradnom konkursu treba da se registruju na Solagro aplikaciji http://zr.solagro.app/, iskorišćenu ambalažu odlože u pametne uređaje koji su postavljeni na 12 lokacija u Zrenjaninu i kodove dobijene pri odlaganju ambalaže unose u mobilnu aplikaciju. Na taj način sakupljaće poene. Biće nagrađeno pet korisnika sa najviše prikupljenih poena.

   

  recikliraj i osvoji trotinet
  Foto: Branislav Nenin

   

  Kako reciklažu učiniti razumljivijom i zanimljivijom?

   

  Tisa Čaušević, menadžerka za javne i regulatorne poslove u kompaniji Coca-Cola HBC Srbija, ističe da je ova inicijativa primer kako reciklažu učiniti razumljivijom, pristupačnijom i zanimljivijom za građane.

   

  – Svi znamo da je reciklaža dobra kako za prirodu, tako i za sve nas pojedinačno. Međutim, podaci pokazuju da, nažalost, reciklaža i dalje nije na željenom nivou. Projekat „Recikliraj pametno“ je okupio jednu široku koaliciju institucija i partnera, različitih u mnogo čemu, ali jedinstvenih u nameri da damo doprinos popularizaciji reciklaže i čistijoj životnoj sredini. I upravo kroz ovaj projekat u Zrenjaninu, u kojem po prvi put koristimo napredne tehnologije, reciklažu približavamo svima. Tako podstičemo građane da se uključe i postanu najbolji recikleri i promoteri dobrih ekoloških navika – kazala je Čaušević.

   

  Ona je pozvala građane Zrenjanina da budu deo projekta i reciklažom doprinesu čistijem gradu.

   

  Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  Projekat „Pametno recikliraj“ je deo ekološke inicijative „Sistem pametnog sakupljanja ambalažnog otpada“. Realizuje se kroz program develoPPP nemačkog Saveznog ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj (BMZ). Zajednički ga sprovode GIZ i Ball Packaging, Sekopak, Solagro Smart Recycling, Mercator-S i Reverse Logistics Group, u saradnji sa NALED-om i Recan Fondacijom, kao i pet kompanija, među kojima je i Coca-Cola HBC Srbija.

   

  Promo

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Akcije