• APEL: Rokiju neophodna pomoć

  ZRENJANIN – Udruženje za brigu o životinjama Banata „Beta“ iz Zrenjanina apelovalo je na sve koji su u mogućnosti da pomognu Rokiju, koji trenutno prima terapije i bori se da povrati funkciju zadnjih nogu. Roki je spašen sa ulice, gde je ostavljen da umire lagano i u mukama. Nesavesni pojedinac, koji ga je udario kolima, […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp

  ZRENJANIN – Udruženje za brigu o životinjama Banata „Beta“ iz Zrenjanina apelovalo je na sve koji su u mogućnosti da pomognu Rokiju, koji trenutno prima terapije i bori se da povrati funkciju zadnjih nogu.

  Pomozimo Rokiju
  Pomozimo Rokiju

  Roki je spašen sa ulice, gde je ostavljen da umire lagano i u mukama. Nesavesni pojedinac, koji ga je udario kolima, nastavio je svojim putem, ni ne okrenuvši se da proveri da li je Roki možda živ i da li mu je potrebna pomoć.

  Ipak, na Rokijevu veliku sreću, tu su se našli ljudi koji nisu mogli samo da prođu okrenute glave. Oni su ga odneli na sigurno i pružili mu prvu pomoć. Međutim, zbog finansijskih izdataka, bili su prinuđeni da se obrate za pomoć aktivistima „Bete“.

  Zahvaljujući jednoj dobroj ženi, koja je videla njegove slike i sažalila se, to udruženje je sakupilo potreban novac za put i za rendgenski snimak njegove kičme.

  Rendgenski snimak je pokazao napukla i slomljena rebra. Veterinar je savetovao terapiju, koja bi pomogla da se otok smanji, a samim tim i bolovi. Ona košta 1.500 dinara po svakoj i Roki bi morao da je prima pet ili šest dana.

  „Iako prognoze možda nisu sjajne, iako su šanse male, ne možemo a da ne pokušamo da ga spasimo. Bez obzira na to što mališa ne može da pokreće zadnje noge neverovatno je kakvu volju Roki ima i koliko je on željan da stalno nekoga prati, da stalno bude u nečijem društvu i uz nekoga ko će da ga mazi i priča sa njim“, istakli su aktivisti „Bete“ za portal „Zrenjaninski“.

  Za sve koji mogu i žele da pomognu račun udruženja „Beta“ je: 355-3200236684-03 (Vojvođanska banka).

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Akcije