• Ruska humanitarna misija sprovodi projekat u srednjem Banatu

  Jedan od najvažnijih projekata Ruske humanitarne misije pod nazivom „Srpsko – ruska mobilna klinika“ biće realizovan i u opštini Sečanj od 11. do 14. decembra. Osim u Sečnju, ova akcija će, u saradnji sa Srednjobanatskim upravnim okrugom i domovima zdravlja, biti organizovana i u opštinama Žitište i Nova Crnja.   Ruski i srpski lekari će […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Ruska humanitarna misija sprovodi projekat u srednjem Banatu

  Jedan od najvažnijih projekata Ruske humanitarne misije pod nazivom „Srpsko – ruska mobilna klinika“ biće realizovan i u opštini Sečanj od 11. do 14. decembra. Osim u Sečnju, ova akcija će, u saradnji sa Srednjobanatskim upravnim okrugom i domovima zdravlja, biti organizovana i u opštinama Žitište i Nova Crnja.

   

  Ruski i srpski lekari će u toku dve nedelje posetiti 28 naselja u srednjem Banatu, a pojekat je posebno značajan za najstariju populaciju iz ovog kraja, koja živi daleko od medicinskih ustanova. Zahvaljujući ovoj akciji, sve strukture socijalno ugroženih građana moći će da prođu lekarske preglede i dobiju kvalitetnu medicinsku pomoć.

   

  „Važan  aspekt ovog projekta je korišćenje novog vozila „mobilne klinike“, opremljenog specijalno za ovakve prilike i pripremljenog za prijem i pružanje medicinske pomoći u teško dostupnim krajevima. Zahvaljujući karakteristikama „mobilne klinike“, u toku dve nedelje rusko – srpska lekarska ekipa će posetiti 28 naselja u opštinama Žitište, Nova Crnja i Sečanj i uraditi više od 300 pregleda. Sastav ovakve ekipe će činiti prevodilac, dva lekara i pomoćno medicinsko osoblje“, saopštila je Ruska humanitarna misija.

   

  U misiji navode da ovo nije prva akcija ovakvog tipa. U avgustu ove godine, u Zlatiborskom okrugu, u opštini Požega, s velikim uspehom je realizovan projekat „Srpsko – ruske mobilne klinike“ kada je urađeno preko 600 pregleda.

   

  Prema planu i programu, „mobilna klinika“ će u utorak, 11. decembra, u periodu od 8 do 12 časova biti u Sečnju, a od 12.30 do 16 sati u Sutjesci. U sredu, 12. decembra, ekipa će od 8 do 12 časova boraviti u Jaši Tomiću, a od 12.30 do 16 sati u Krajišniku. Kako je najavljeno, 13. decembra lekarski pregledi biće dostupni meštanima Boke (8 – 11 sati), Šurjana (11.30 – 13 časova) i Konaka (13.30 – 16 sati), a 14. decembra „Srpsko – ruska mobilna klinika“ boraviće u Neuzini (8 – 10.30 časova), Banatskom Despotovcu (11 – 12.30 sati) i Jarkovcu (13 – 16 časova).

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srednji Banat