• Srbija

 • Prevare u vezi sa hranom u Srbiji nisu u potpunosti zakonski regulisane i sankcionisane

  Podaci Svetske zdravstvene organizacije ukazuju na to da, od bolesti koje se prenose putem hrane, na godišnjom nivou oboli oko 600 miliona ljudi u svetu, a prevare u vezi sa hranom u Srbiji nisu u potpunosti zakonski regulisane i sankcionisane, pokazuje izveštaj Državne revizorske institucije (DRI) o svrsishodnosti poslovanja „Bezbednost hrane u Srbiji“.

 • Danas je Sretenje i u Srbiji se obeležava Dan državnosti

  Srbija danas obeležava Dan državnosti, kao podsećanje na Sretenje 1804. godine, kada je podignuta revolucija i počelo oslobađanje od Turske, i na isti datum 1835. godine, kada je donet prvi moderni Ustav Kneževine Srbije.

 • Ko kupi električni automobil, od države dobije do 5.000 evra

  Na sednici Vlade Republike Srbije usvojena je Uredba o uslovima i načinu sprovođenja subvencionisane kupovine novih vozila na električni pogon. Ministarstvo zaštite životne sredine opredelilo je u te svrhe 170 miliona dinara.

  Uskoro u Srbiju stižu novi lekovi protiv raka

  Direktor Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije Milan Žegarac izjavio je da će građanima uskoro biti dostupni savremeni lekovi protiv raka pluća, pankreasa i dojke, a da će troškove za tu vrstu terapije pokrivati Fond za zdravstveno osiguranje.