• ZA NOVE ŠAMPIONE: Meridian fondacija postavila table i koševe u Somboru, gradu Nikole Jokića

    Velika Meridianova košarkaška letnja turneja započela je upravo u gradu Nikole Jokića.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    ZA NOVE ŠAMPIONE: Meridian fondacija postavila table i koševe u Somboru, gradu Nikole Jokića
    Foto: Meridian fondacija

     

    U nadi da će nam grad sa zapada Bačke u budućnosti dati još mnogo talentovanih sportista, postavili su table i koševe u Nikolinom rodnom Somboru.

     

    Meridian fondacija i kompanija Meridianbet tokom prošle godine započeli su veliku akciju pod nazivom „Gde je nestao koš“, tokom koje su se pojedinci, udruženja i ustanove širom Srbije prijavljivali, u želji da im Meridian obezbedi table i koševe u njihovom mestu.

     

    U mesecu kada je košarkaška reprezentacija obradovala naciju bronzanom medaljom sa Olimpijskih igara, započeta je postavka koševa u rodnom gradu Nikole Jokića, našeg najuspešnijeg košarkaša.

     

     

    Prve postavljene koševe obišla je predstavnica Meridian fondacije Jelena Jocić. Ona je tom prilikom istakla da je Meridian fondacija usmerena ka ulaganju u sport, a da poseban akcenat stavlja na pomoć mladima, kojima je neophodno obezbediti uslove za neometano treniranje.

     

    – Nakon Sombora, sledi postavka koševa u Novom Sadu, Beogradu, Nišu, Leskovcu, Požarevcu i mnogim drugim mestima. Obići ćemo čitavu državu i čak i tamo gde za našu akciju nisu čuli, mi ćemo ponuditi da im obezbedimo uslove za treniranje – dodala je Jelena Jocić.

     

    Terene sa novopostavljenim koševima, zajedno sa predstavnicom Meridian fondacije, obišao je i član Gradskog veća za oblast sporta Ognjen Andričin, koji se tom prilikom zahvalio na donaciji i istakao dobro poznatu činjenicu da je Sombor grad koji je našoj zemlji dao mnoga velika imena, a pogotovo iz oblasti sporta. 

     

    gde je nestao koš
    Foto: Meridian fondacija

     

    – Veliko hvala Meridian fondaciji što je svojom nesebičnom donacijom dodatno pomogla Somborcima, koji su poznati po sportu, a naročito po košarci. Grad Sombor će nastaviti da ulaže u sve sportske klubove na svojoj teritoriji, a samo tokom ove sezone podržali smo rad 90 sportskih udruženja i nastavićemo sa tom praksom i ubuduće – rekao je Andričin.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    U zemlji košarke kakva je Srbija, igra pod obručima mnogo je više od sporta i fizičke aktivnosti.

     

    gde je nestao koš
    Foto: Meridian fondacija

     

    Mnogi nezaboravni trenuci u istoriji naše košarke započinjali su na terenima u kraju, kvartu, između zgrada i parkova. Svako kome je narandžasta lopta u srcu, seća se svojih početaka i terena na kome je napravio prve košarkaške korake. Ti tereni sa sobom nose istoriju, pričaju neku priču i odgovorni su za stvaranje mnogih velikih košarkaških uspeha.

     

    Pobednici i pobednički timovi u bitnim momentima prave razliku, preuzimaju odgovornost i idu do samog kraja, bez kalkulacija. Takvi igrači se vole, njih istorija pamti, a medalja oko vrata sa lakoćom ih svrstava u red šampiona.

     

    Jedan od takvih svetlih primera upravo je i Somborac Nikola Jokić, koji već dugi niz godina sa uspehom pronosi slavu svog grada i njegove košarkaške tradicije. O Nikolinom košarkaškom umeću ne treba trošiti reči, sve je dovoljno rečeno, kao ni o uspesima njegovog Košarkaškog kluba Džoker, koji niže pobede u KLS ligi, elitnom košarkaškom rangu.

     

    Promo

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 2

    1. Ja sam se baš pitao šta se desilo sa tom vašom akcijom a sad vidim da ste bili vredni!

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport