• Veslački savez Srbije reagovao na tekst portala zrenjaninski.com o gašenju VK Zreneks

    Veslački savez Srbije oglasio se povodom teksta na portalu zrenjaninski.com o gašenju Veslačkog kluba Zreneks 1995.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Veslački savez Srbije reagovao na tekst portala zrenjaninski.com o gašenju VK Zreneks
    Foto: Pixabay

     

    Informativni portal zrenjaninski.com je prošle nedelje objavio da je gradski sportski inspektor doneo rešenje o gašenju VK Zreneks 1995, kluba iz kog je ponikla Jovana Arsić, koja predstavlja Srbiju na Olimpijskim igrama u Parizu.

     

    Predsednik ovog kluba Vladimir Becin je izjavio za naš portal da je sportski inspektor bio izuzetno neprofesionalan, nepošten i neprijatan, kao i da je došao da gasi Zreneks bez ikakvog prava i povoda, protivno zdravom razumu, negirajući činjenice i dokaze.

     

    Ovim povodom oglasio se i Veslački savez Srbije koji je upozorio da je u toku institucionalno gašenje veslačkih klubova koji podržavaju VSS i da se to čini zarad promene odnosa u Skupštini saveza pred same izbore u srpskom veslačkom sportu.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Preminuo Ivica Mavrenski: Crvena zvezda se oprostila od sjajnog plejmejkera

     

    „Veslački savez Srbije je zatečen ovakvim činom sportskog inspektora Grada Zrenjanina jer se radi o aktivnom klubu koji ima dugu olimpijsku tradiciju i koji aktivno učestvuje u veslačkom sportu u Srbiji. Imajući u vidu aktuelna dešavanja u srpskom veslačkom sportu, smatramo da je ovakva odluka sportskog inspektora u stvari ispunjenje naloga pojedinaca koji imaju lični interes, a koji mogu da ga ostvare jedino ako preuzmu rukovođenje Veslačkim savezom Srbije“, poručili su iz VSS.

     

    U saopštenju se dodaje da je, s obzirom na to da u ovom trenutku ti pojedinci nemaju podršku većine u Skupštini VSS-a, jedini način da do toga dođe da se smanji broj veslačkih klubova, odnosno redovnih članova Skupštine Veslačkog saveza Srbije sa punim pravom glasa koji su podržali promene koje su se desile u savezu 2020. godine.

     

    „Tada je izabrano novo rukovodstvo sa kojim je VSS vraćen na upravljanje klubovima, a koji sve do sada nisu poklekli političkim i drugim pritiscima da promene svoj stav kako bi tas na vagi prevagnuo na drugu stranu“, ističe se u saopštenju i dodaje da je jedan od tih klubova i VK Zreneks 1995 iz Zrenjanina.

     

    Veslački savez Srbije je dodao da je jedan od retkih, a možda i jedini savez, koji je u protekle četiri godine imao nekoliko vanrednih inspekcijskih nadzora i da je konstatovano da posluje u skladu sa zakonima i pravilima Republike Srbije.

     

    „I pored toga, ove godine se vodi prava „hajka“ kako na krovni savez veslačkog sporta tako i na veslačke klubove i sportsko-veslačka udruženja u Srbiji. Od početka godine sportski inspektori vrše vanredni nadzor nad svim veslačkim klubovima i sportsko-veslačkim udruženjima u Srbiji, kao i nad savezom. Uvereni smo da se to radi po nečijem nalogu kako bi se pronašli bilo koji razlozi za zabranu rada i gašenje pojedinih veslačkih klubova i sportsko-veslačkih udruženja, sa ciljem da se promeni odnos snaga u krovnom veslačkom savezu“, piše u saopštenju.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Na kraju se ističe da su protekle četiri godine često vršeni ogromni politički pritisci na pojedine, uglavnom „manje“ veslačke klubove kako bi prestali da podržavaju rukovodstvo VSS-a. Ti pritisci su, kako se navodi, dolazili uglavnom od strane lokalnih političara, ali i visokih sportskih funkcionera republičkog nivoa, uz isticanje mogućeg prestanka pružanja svake vrste podrške, uključujući i finansijske, „neposlušnim“ veslačkim klubovima i sportsko-veslačkim udruženjima.

     

    Veslački savez Srbije je na svojoj zvaničnoj internet stranici preneo i deo teksta koji je objavio portal zrenjaninski.com a koji možete PROČITATI OVDE.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 2

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport