• Tužni dani za zrenjaninski i srpski sport: Stiglo rešenje o gašenju Veslačkog kluba Zreneks

    U vreme održavanja Olimpijskih igara u Parizu, na kojima nastupa i srpska veslačica Jovana Arsić, koja je ponikla u Veslačkom klubu Zreneks 1995 iz Zrenjanina, ovaj sportski kolektiv je primio rešenje o njegovom gašenju!

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Tužni dani za zrenjaninski i srpski sport: Stiglo rešenje o gašenju Veslačkog kluba Zreneks
    Foto: Veslački klub Zreneks 1995

     

    Predsednik Veslačkog kluba Zreneks 1995 Vladimir Becin kaže za portal zrenjaninski.com da je sportski inspektor bio izuzetno neprofesionalan, nepošten i neprijatan, kao i da je došao da gasi Zreneks bez ikakvog prava i povoda, protivno zdravom razumu, negirajući činjenice i dokaze.

     

    – Postavlja se pitanje – kome to smeta jedan „mali“, siromašni klub, koji je posle smrti legendarnog Veselina Vučićevića nastavio da živi svoj nezavisni život? Zašto je neophodno onemogućiti grupi entuzijasta da rade za opšte dobro o svom trošku? Čiji je interes ispred dečjeg i vrhunskog sporta u Srbiji – upitao je Vladimir Becin i dodao da je u gradu sportova u toku prvo gašenje jednog sportskog kluba od strane sportskog inspektora.

     

    Prema rečima Becina, Veslački klub Zreneks 1995 nastoji da svojim postojanjem omogući razvoj i promociju veslačkog sporta od najmlađih kategorija, preko rekreativaca, do veterana.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Vicešampionska titula za Dunju Eremić: Srebro za kraj veoma uspešne sezone

     

    S druge strane, dodaje on, ne želi da bude predmet pritisaka u odlučivanju i nadglasavanju na bilo kojim izborima u sportskim organizacijama, savezima i slično.

     

    – Voleo bih da možemo mirno da uživamo u novim zaveslajima nekih novih klinaca – poručio je prvi čovek ovog zrenjaninskog kluba.

     

    Veslačko – kajakaški klub Zreneks 1995 prvi je privatni veslački klub u tadašnjoj Jugoslaviji. Osnovao ga je i u njemu radio olimpijski trener, pokojni Veselin Vesa Vučićević, i to u teško vreme posleratnih godina. Vođen ludom voljom i željom krenuo je u novi početak, rešen da svoje znanje i bezuslovnu ljubav prema veslanju prenese na nove generacije.

     

    Kao satisfakciju za sav uloženi trud, Sportski savez grada Zrenjanina mu je 2019. godine dodelio nagradu za životno delo i izuzetan doprinos u oblasti sporta.

     

    – Od nastanka do danas, klub je promovisao vrhunsko veslanje u možda najtežim uslovima za rad u zemlji, a i šire. Od napuštene radničke montažne barake su nastali hangar i teretana. Čamce i vesla smo dobijali od klubova koji su želeli da nam pomognu i koji su imali opremu za otpis. Uz dosta mukotrpnog rada i dovijanja, čamci i rekviziti su popravljani i korišćeni u trenažnom i takmičarskom procesu. Uprkos lošim materijalnim prilikama, klub je ubrzo bio prepoznat kako u Srbiji, tako i na svetskim prvenstvima, gde su veslači i veslačice Zreneksa veslali velika finala u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji – podseća Becin.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Sada već davne 2006. godine, tadašnja generacija VK Zreneks, čiji je i Vladimir Becin bio član, postala je ekipni šampion države na veslačkim ergometrima sa svega 13 veslača i ostavila je iza sebe i do 20 – 30 puta brojnije klubove.

     

    – Vesa je ostavio dubok trag u srpskom veslanju, tako da njegov sin Luka, koji trenutno obavlja posao trenera u klubu, kao i bivši i sadašnji veslači i veslačice Zreneksa, čvrsto stoje u odbrani svoje druge kuće – poručio je na kraju Vladimir Becin.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 6

    1. Ja sam veslao za taj klub ranih osamdesetih ali je bio pod drugim imenom u to vreme je klub iznedrio i olimpijskog vice sampiona Stanulova.Sta Vas cudi?da li mislite da iz opstinskog sportskog saveza iko mari za veslace Zrenjanina?pa pogledajte koja bagra olos i sljam ljudski je zaposlen tamo.Sam degenerik do degenerika,ima li koga u tom savezu kao i na elu grada ikoga koji ima korene u Beckereku?nema,pa tako im nista i ne znaci jedan klub koji je osvajao medalje dok su njiOvi djedovi u sojenicama zivli….

    2. Bravo Vladimire.
      Šta je u ovom gradu normalno, kada ga vode lažne diplome, neradnici i svakava druga nepismena lica, štekeri i sve drugo naj gore što postoji od ljudi. FUJ ZA GRADSKU VLAST

    3. Sport vodi neko ko je izbačen iz njega zbog dopinga!!!
      Persona ima privatni atletski klub gde je najbolji takmičar hodač, prvak Srbije jer je jedini takmičar u Srbiji. Svi decu primorava da treniraju u tom klubu, koji vodi konobar koji se samo rekreativno bavio sportom. Za to vreme imamo iz drugog kluba učesnike evropskih i svetskih prvenstava gde finansije nisu ni za jedno takmičenje

    4. Свуђе има људи и нељуди.Не треба СНС поистовјећивати са географским поријеклом.Треба излазити на протесте и гласати на изборима против.Зренекс је вјероватно жртва освете или се некоме свиђа парцела на којој се налазе.Искрено живим близу моста код Супа,и ови се пате баш клубови са прилазом и опремом

    5. Прво Владимира ружно је позивати се на порекло и квалификовати људе по пореклу. Неко из Бечкерека неко из Петровграда а можда су сви од ономад дошли са Косова. Него то није тема Владимира. Овде је нешто друго по среди и везано је не за политичке већ личне интересе и то пре свега појединаца из В.К. Партизан који у свом властима има дубоко упориште. Сви клубови су морали да се уједине да би бар помало се почели питати у веслачком спорту и пре пар година успели делимично у томе. Допринос томе дали су и клубови из твог града , крсти га једним од три имена како ти је воља. Сада је дошло време када се громадни Партизан одлучио чистити све поново да би преузео све полуге у своје руке. И као што су имали људе у оној сада су пронашли и у овој власти и та игра нема везе ни са влашћу ни са инспекторима већ жељом неких самопрокламовани господара да узму све што им не припада.

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport