• Trijumf ekipe Srbije na Evropskom ženskom UNIFIED košarkaškom turniru

    Pod pokroviteljstvom Specijalne olimpijade, Specijalne olimpijade Srbije i Grada Zrenjanina, u našem gradu je od 5. do 9. juna održan Evropski ženski UNIFIED košarkaški turnir.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Trijumf ekipe Srbije na Evropskom ženskom UNIFIED košarkaškom turniru
    Foto: Nemanja Obradović

     

    Na Evropskom ženskom UNIFIED košarkaškom turniru su učestvovale ekipe iz Bugarske, Rumunije, Portugalije, Crne Gore, Litvanije, Bosne i Hercegovine, kao i ekipe domaćina Srbija 1 i Srbija 2.

     

    Prvi takmičarski dan počeo je divizioniranjem supervizora iz Specijalne olimpijade, kao i opservera, trenera iz klubova koji se takmiče u Specijalnoj olimpijadi Srbije (njih devetoro).

     

    Opredeljeno je da se turnir igra u dve divizije. U diviziji dva našle su se ekipe Specijalne olimpijade Bosne i Hercegovine, Bugarske i ekipa Srbija 2, dok su prvu diviziju činile ekipe Portugala, Rumunije, Crne Gore, Litvanije i Srbije 1.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Odličan učenik i uzoran sportista: Karatista Ivan Lagundžija beleži uspehe na svim poljima

     

    Isti večeri, nakon divizioniranja, turnir je svečano otvoren u prelepoj Gradskoj bašti. Otvaranju turnira su prisustvovali ministar sporta Zoran Gajić, pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta, selektorka ženske košarkaške reprezentacije Srbije Marina Maljković, bivši odbojkaški reprezentativac Srbije Vladimir Vanja Grbić, inače ambasador Specijalne olimpijade, direktor Specijalne olimpijade Srbije Aleksandar Stanojević i gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura.

     

    evropski ženski unified košarkaški turnir
    Foto: Nemanja Obradović

     

    Nakon obraćanja gostiju i domaćina, usledilo je svečano unošenje zastave Specijalne olimpijade koju su unele sportiskinje Specijalne olimpijade Srbije Naide Demir, Milica Radanov, Brankica Veljković i Katarina Zlatković.

     

    Sportsku zakletvu Specijalne olimpijade pročitala je sportiskinja Tanja Ćoćkalo.

     

    Program svečanog otvaranja ulepšali su i sastav Muzičke akademije Pejčić, kao i članice plesnog kluba „Free Dance“.

     

    Drugog takmičarskog dana ekipa Srbija 1 odigrala je mečeve sa gošćama iz Crne Gore, Portugalije i Rumunije, i naše devojke su pobedile u sva tri meča. Ekipa Srbija 2 odigrala je dobar meč protiv ekipe Bosne i Hercegovine koji je dobila, dok je meč sa ekipom Bugarske izgubljen.

     

    U polufinalu druge divizije, devojke iz Bosne i Hercegovine su bile bolje od ekipe Srbija 2 i tako su se našle u finalu koje su igrale protiv Bugarske. Ekipa Bugarske je u ovom duelu bila bolja i zauzela je prvo mesto u drugoj diviziji, drugo mesto pripalo je devojkama iz Bosne i Hercegovine, a treće ekipi Srbija 2.

     

    Za ekipu Srbija 2 nastupale su Tijana Marković, Nađa Mladenov, Nataša Bojić, Lana Ristić, Maja Đuriček, Nikolina Simjanovski, Jovana Škrbić, Andrea Dejanovski, Sara Pavlović i Marija Kostić.

     

    Ekipu su predvodili treneri Ivan Mihajlović i Marjan Jovanovski.

     

    evropski ženski unified košarkaški turnir
    Foto: Nemanja Obradović

     

    Trećeg takmičarskog dana odigrano je finale prve divizije, u kom su se našle neporažene ekipe na turniru, ekipa Litvanije i Srbije 1.

     

    U veoma dramatičnom meču, gde je rezultat uvek bio na razlici jedan do dva koša, naše devojke su na kraju uspele da zadrže rezultatsku prednost da bi se meč završio rezultatom 7:9 za ekipu Srbija 1.

     

    Za ekipu Srbija 1 nastupale su dve sportistkinje iz Pančeva, odnosno Sportskog kluba Kliker, Naide Demir i Milica Radanov, dok su ostatak ekipe činile devojke iz sportskog kluba Hendi sport iz Zrenjanina Tanja Ćoćkalo, Tamara Stančić, Brankica Veljković i Katarina Zlatković, kao i partnerke Jovana Jankov, Ines Radivojac, Mila Bibin i Anastasija Bjelajac.

     

    Treneri ekipe Srbija 1 su bili Mia Nuhanović i Borislav Nuhanović.

     

    evropski ženski unified košarkaški turnir
    Foto: Nemanja Obradović

     

    – Naš grad je po drugi put bio domaćin ovakvog sportskog događaja. Davne 2018. godine bili smo domaćini Međunarodnog odbojkaškog inkluzivnog turnira za muškarce, a ove godine to je bila ženska UNIFIED košarka. Mišljenja sam da je turnir bio veoma dobro organizovan i siguran sam da su se sportisti i gosti, koji su proveli četiri dana u našem gradu, kući vratili sa puno lepih utisaka i emocija – izjavio je za portal zrenjaninski.com trener Borislav Nuhanović.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    On se zahvalio svim akterima koji su učestvovali u organizaciji i realizaciji ovog sportskog događaja.

     

    – Posebno se zahvaljujem našim devojkama koje su u finalnoj, odlučujućoj utakmici protiv veoma jake ekipe Litvanije, dale svoj maksimum i prikazale veliku borbenost, koja je rezultirala našom pobedom i osvajanjem zlatne medalje, kojoj smo se potajno nadali – dodao je Nuhanović.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport