• Tekvondo klub Proleter piše istoriju: Jana Đuranović osvojila zlato u Tirani!

    Evropsko klupsko prvenstvo u tekvondou, koje se održava u Tirani, donelo je istorijski uspeh Tekvondo klubu Proleter iz Zrenjanina.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Tekvondo klub Proleter piše istoriju: Jana Đuranović osvojila zlato u Tirani!
    Foto: Tekvondo klub Proleter

     

    Naime, drugog dana takmičenja, Jana Đuranović je osvojila zlatnu medalju, što je najveći uspeh tekvondo sporta u Zrenjaninu ikada!

     

    Jana Đuranović je na putu do zlata pokazala veliku borbenost. U osmini finala je savladala takmičarku sa Kipra rezultatom 2:0, a zatim je u četvrtfinalu pobedila predstavnicu Turske rezultatom 2:1.

     

    U polufinalu je bila je bolja od takmičarke iz Italije sa 2:0, a potom i u završnoj borbi nad takmičarkom iz Srbije sa 2:0.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Atletičarka Banata Una Jovanović nova prvakinja Vojvodine na 400 metara

     

    Ovaj sjajan uspeh nije samo zlatna medalja, već i karta za završni Grand Prix turnir, čime je Jana Đuranović osigurala svoje mesto među najboljim tekvondo borcima sveta.

     

    – Ovo je ogroman trenutak za naš klub i za sport u Zrenjaninu. Ponosni smo na naš trud i ono što smo postigli. Ovo je rezultat truda i rada koji je iza nas, a verujemo da će ono što radimo sada dati rezultate za tri godine, kada će se Jana takmičiti u seniorskoj konkurenciji – izjavio je trener Tekvondo kluba Proleter Petar Vidaković.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Ovim istorijskim rezultatom, Tekvondo klub Proleter nastavlja da piše zlatne stranice zrenjaninskog sporta, dok se Jana Đuranović priprema za nove izazove na međunarodnoj sceni.

     

    jana đuranović
    Foto: Tekvondo klub Proleter

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport