• Takmičari Hendi sporta pružili sjajne partije na Nacionalnim igrama Specijalne olimpijade

    Poslednjeg vikenda u junu u Vranju su održane 18. po redu Nacionalne igre Specijalne olimpijade Srbije.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Takmičari Hendi sporta pružili sjajne partije na Nacionalnim igrama Specijalne olimpijade
    Foto: Hendi sport

     

    Po rasporedu koji pravi kancelarija Specijalne olimpijade Srbije, Zrenjanin je trebalo da ima predstavnike u muškoj i ženskoj odbojci. Međutim, po prvi put se desilo da Zrenjaninci nisu mogli da sastave ženski tim zbog radnih obaveza kod nekoliko sportiskinja, kao i podudaranja sa datumom proslave mature u školi dve članice ekipe. Stoga je Hendi sport prijavio učešće samo muškog sastava u odbojci.

     

    Prvog takmičarskog dana odigrane su utakmice u kolektivnim sportovima, kada je zrenjaninski sastav u prvom meču savladao ekipu Pčelica iz Kragujevca rezultatom 2:0 u setovima. Nakon toga, snage su odmerili sa ekipama Morave iz Čačka i domaćim Bubamarama iz Vranja. U oba meča tim Hendi sporta je igrao odbojku na visokom nivou, pa su protivnici bili savladani sa 2:0 u setovima, čime je ovdašnja ekipa potvrdila prošlogodišnji uspeh i osvojila prvo mesto.

     

    Odbojkaški tim Hendi sport kluba činili su Vlada Erdeljan, Ivan Živkov, Mirsad Tepeku, Raul Berković, Borko Spalević, Muhamed Tepeku, kao i tri devojke: Katarina Zlatković, Silvija Rakazov i po prvi put u ekipi Amela Zećiri.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Atletičarka Dunja Eremić seniorska vicešampionka Srbije u brzom hodanju

     

    Drugog dana na programu su bila takmičenja iz atletike na kojima je nastupio Borko Spalević. On je bio najbrži u trci na 100 metara i osvojio je zlatnu medalju, dok je u bacanju kugle bio drugi.

     

    hendi sport nacionalne igre
    Foto: Hendi sport

     

    Ivan Živkov je bio najbolji u trci na 200 metara, a u disciplini skok udalj iz mesta osvojio je bronzanu medalju.

     

    U isto vreme boćari su izuzetno preciznim bacanjem kugli izborili mesto u prvoj diviziji gde im je titula izmakla za nekoliko bodova. Boćarsku ekipu sačinjavali su Silvija Rakazov, Amela Zećiri, Raul Berković i Vlada Erdeljan.

     

    Stonoteniska ekipa Hendi sport kluba nastupila je u sastavu: Katarina Zlatković, koja je bila prvoplasirana u drugoj diviziji, Muhamed Tepeku, koji je bio prvoplasirani u trećoj diviziji, i Mirsad Tepeku, prvoplasirani u četvrtoj diviziji.

     

     

    – Analizirajući pripreme za takmičenje i nastupe naših sportista, na kraju moram biti veoma zadovoljan. Po prvi put nismo imali predstavnice u ženskoj konkurenciji, iako smo bili u obavezi da na Nacionalnim igrama nastupimo sa muškim i ženskim sastavom. Zato sam odlučio da naše tri sportistkinje nastupaju na muškom takmičenju, što je dozvoljeno – izjavio je trener Borislav Nuhanović.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Prema njegovim rečima, odbojkaški tim je na ovim Nacionalnim igrama prikazao jednu od najboljih utakmica.

     

    – Za naš sastav nije bilo izgubljene lopte i jednom timskom igrom smo došli do najvećeg rezultata. Što se atletike tiče, Ivan i Borko su dugi niz godina u samom vrhu u trkačkim disciplinama, što su potvrdili i ovog puta. Boćarski tim je veoma prijatno iznenadio, jer je pod vođstvom trenera Jovana Pavića vodio bitku za prvo mesto do samog kraja. Sa istim brojem pobeda u grupi, ali sa dve kugle manje, osvojio je drugu poziciju u prvoj diviziji. Što se stonotenisera tiče, njihove zlatne medalje same govore o visokom nivou igre u divizijama u kojima su nastupali – ocenio je Borislav Nuhanović koji je, pored Jovana Pavića, predstavljao trenerski tandem Hendi sport kluba u Vranju.

     

    Još sportskih vesti možete PROČITATI OVDE.

     

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport