• Strahinja Rašović vicešampion države: Srebrna medalja za sjajnog boksera Banata

    Pojedinačno prvenstvo Srbije u boksu za omladince i seniore, u ženskoj i muškoj konkurenciji, održano je od 12. do 15. septembra u Beogradu.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Strahinja Rašović vicešampion države: Srebrna medalja za sjajnog boksera Banata
    Foto: zrenjaninski.com

     

    Boks klub Banat iz Zrenjanina na ovom takmičenju predstavljao je omladinac Strahinja Rašović, koji se takmičio u kategoriji do 75 kg.

     

    Rašović je u četvrtfinalu za protivnika imao takmičara BK Radnički iz Kragujevca Filipa Bakića, veoma čvrstog i hrabrog momka, koji se nije štedeo u ringu.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Karatisti Zrenjanina Luka Vuković i Đorđe Salapura na turniru Serije A u Salcburgu

     

    Ipak, Rašović je kao iskusniji takmičar dobro vodio meč i u trećoj rundi je uspeo da plasira veoma jak desni kroše i za kratko vreme primora protivnika na predaju.

     

    U polufinalu ga je čekao pobednik četvrtfinalnog duela Danilo Jović iz BK Vukovi iz Niša.

     

    Nakon tri runde, jednoglasnom odlukom sudija, Strahinja Rašović je pobedio i plasirao se u finale prvenstva Srbije, gde je snage odmerio sa Vukom Vukajlovićem iz BK 037 iz Kruševca.

     

    strahinja rašovićFoto: Boks klub Banat

     

    Sastajali su se oni do sada dva puta i iz oba meča je Rašović izlazio kao pobednik. Međutim, ovog puta je Vukajlović bio mnogo odlučniji i koncentrisaniji tokom meča, pa je uspeo da nadmudri protivnika i odgovori na sve napade Rašovića. Sasvim zasluženo je došao do pobede i samim tim je izborio mesto na svetskom prvenstvu koje će se održati narednog meseca.

     

    – Imajući u vidu da je Strahinji ovo prva godina u omladinskoj konkurenciji i da je pripremni ciklus pred ovo prvenstvo bio skraćen zbog zdravstvenih problema, a i da je dobar deo treninga odradio sam, bez nadzora trenera, zato što sam morao biti uz Andreja Racića na Evropskom šampionatu, rezultat je svakako prihvatljiv. Isto tako je daleko ispod njegovog maksimuma – ocenio je trener BK Banat Milivoj Šojić.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Srebrna medalja je tu, ali ostaje žal…

     

    – Ostaje žal što Dario Tomić, zbog povrede, kao i Josif Belić, nisu učestvovali na državnom prvenstvu, ali šta je – tu je. Ovim smo završili učešća na pojedinačnim prvenstvima Srbije za sve uzraste i u načelu smo zadovoljni sa osvojene tri zlatne, dve srebrne i jednom bronzanom medaljom. Ipak, prostora i za više sigurno ima – zaključuje trener Šojić.

     

    Još sportskih vesti možete PROČITATI OVDE.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport