• Stefan Popov i Nikola Kovačević karijere nastavljaju u elemirskom Naftagasu

    Fudbalski klub Naftagas iz Elemira iskoristio je zimsku pauzu u Srpskoj ligi „Vojvodina“ da u svoje redove dovede dvojicu mladih igrača koji su do sada branili boje Radničkog iz Zrenjanina.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Stefan Popov i Nikola Kovačević karijere nastavljaju u elemirskom Naftagasu
    Foto: zrenjaninski.com

     

    Iz komšijskog kluba redove Elemiraca pojačali su dvadesetdvogodišnji napadač Stefan Popov i devetnaestogodišnji desni bek Nikola Kovačević, sa kojima smo razgovarali u prijatnom ambijentu kafea Izlog, koji se nalazi u Hotelu Vojvodina.

     

    Stefan Popov, koji je u jesenjem delu prvenstva za Radnički odigrao gotovo sve utakmice, postigao tri gola i upisao jednu asistenciju, kaže za portal zrenjaninski.com da je odlučio da napusti crveno-crne jer nije našao zajednički jezik sa trenerom i upravom kluba u vezi sa njegovom pozicijom na terenu. Ukupno šest srpskoligaških klubova bilo je zainteresovano za ovog momka, a on je odlučio da pređe u Naftagas.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Zrenjaninka Milica Vidačić proglašena za najperspektivniju odbojkašicu u Srbiji

     

    – Prevagnulo je, između ostalog, to što je Elemir blizu Zrenjanina. Ekipa je mlada, većinu igrača znam i privatno se družimo. Prija mi ta energija i mislim da ću se vrlo brzo uklopiti u novu sredinu – izjavio je Popov.

     

    Nakon 15 odigranih kola, Naftagas se našao na petom mestu na tabeli, sa 25 osvojenih bodova, osam manje u odnosu na prvoplasirani GFK Sloven iz Rume, ali i sedam više od zrenjaninskog Radničkog, koji zimuje na desetom mestu. Elemirci su ostvarili osam pobeda, pretrpeli su šest poraza i jedanput su igrali nerešeno.

     

    – Poznajući ekipu, očekujem da do kraja prvenstva budemo u vrhu. Ima još mnogo da se igra, za to vreme može svašta da se dogodi, a mi ulazimo u drugi deo sezone sa najvišim ciljevima – poručuje Stefan Popov.

     

    Kovačević planiran za duži period

     

    Nikola Kovačević je iz kategorije bonus igrača i, prema rečima trenera Naftagasa Predraga Kandića, planiran je za duži period. Rođen je 21. januara 2005. a fudbalom se bavi od svoje osme godine. Do sada je nastupao za Proleter i Radnički.

     

    U prošloj sezoni bio je najmađi prvotimac u redovima Zrenjaninaca, ali se pred početak jesenjeg dela prvenstva povredio i morao je da miruje.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    – U sada već bivšem klubu su sumnjali da bih mogao ostvariti neku zapaženu minutažu u prolećnom delu prvenstva. U međuvremenu sam dobio poziv od trenera Kandića i prilično lako smo se sve dogovorili. Sa njim sam već radio, vodio me je dve sezone u Radničkom i imamo odličan odnos. Dosta sam naučio od njega i verujem da će tako biti i ovog puta. Mislim da Naftagas ima odličnu ekipu, za sam vrh tabele – kazao je Nikola Kovačević.

     

    Justin Cvetkov osvojio godišnju nagradu Plivačkog saveza Srbije

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport