• Srpski košarkaš Marko Šarenac: Poziv u nacionalnu selekciju nikad ne bih odbio

    Mladi srpski košarkaš Marko Šarenac pre nekoliko dana vratio se iz Poljske, sa Evropskog prvenstva za igrače do 20 godina, na kojem je kao član naše nacionalne selekcije branio boje Srbije.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Srpski košarkaš Marko Šarenac: Poziv u nacionalnu selekciju nikad ne bih odbio
    Foto: zrenjaninski.com

     

    Po povratku iz poljskog grada Gdinje, Marko Šarenac je boravio u rodnom Zrenjaninu, a već danas putuje za Ameriku.

     

    Podsetimo, jedan od najtalentovanijih srpskih košarkaša mlađe generacije, bivši igrač beogradske Crvene zvezde i subotičkog Spartaka i član košarkaške reprezentacije Srbije U20, u leto prošle godine preselio se u Ameriku, gde je nastavio sportsku karijeru i školovanje, pošto je dobio ponudu Weber State univerziteta D1 divizije da se pridruži njihovom timu.

     

    – Imao sam četiri slobodna dana po povratku iz Poljske. Bio sam malo u Beogradu sa devojkom, a kasnije sa porodicom u Zrenjaninu. Sledeći put dolazim ovde tek za devet meseci i želim što više vremena da provedem sa najbližima – izjavio je za portal zrenjaninski.com Marko Šarenac.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Srpski olimpijac Nikola Aćin poručuje: Sjajno se osećam uoči Olimpijskih igara

     

    O prvih godinu dana na drugom kontinentu kaže da je u početku bilo pomalo čudno dok se nije privikao, ali da mu je bilo lakše jer ga je tamo dočekao brat od strica, koji je pre njega otišao u Ameriku.

     

    – Nisam toliko dobro znao engleski jezik, međutim, sada sam ga usavršio. Verujem da će ova godina biti puno lakša i bolja, pošto sam upoznao društvo i saigrače i video kako sve to tamo funkcioniše. Odmah po povratku u Ameriku „bacam“ se na treninge. Pripreme su tamo krenule još 1. juna, a ja kasnim zbog obaveza u reprezentaciji. Želim da budem što bolji jer mi je ovo prelomna sezona – poručuje Šarenac.

     

    marko šarenac
    Foto: zrenjaninski.com

     

    Muška U20 reprezentacija Srbije osvojila je 11. mesto na Evropskom prvenstvu u Gdinji, nakon što je u borbi za plasman savladala Nemačku 75:68. Izabranici selektora Nenada Čanka nisu uspeli da se plasiraju u četvrtfinale, pošto su u osmini finala izgubili od Češke 67:72.

     

    Najefikasniji na toj utakmici u našem timu bio je Ilija Milijašević sa 20 poena, a sledio ga je Marko Šarenac sa 12.

     

    – Imali smo kvalitetnu ekipu i ciljali smo dobar plasman i medalju. U grupi smo savladali prvaka Evrope Francusku, ali smo zaustavljeni u osmini finala. Jedna utakmica, loš dan i to je to. U svakom slučaju, zadovoljan sam svojom igrom i ulogom koju sam dobio u timu. Potrudio sam se maksimalno i dao sve od sebe na terenu – istakao je naš sagovornik.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    On dodaje da je, bez obzira što se preselio u Ameriku, uvek otvoren za reprezenentaciju, da nikada ne bi odbio poziv i da mu je čast da brani boje Srbije.

     

    – Zvali su me još kada sam otišao u Ameriku i pitali da li bih igrao sa nacionalnu selekciju. Naravno, pristao sam bez razmišljanja. Ovo je već treća godina kako igram za reprezentaciju, sa kojom sam nastupao na dva evropska i jednom svetskom prvenstvu – navodi Marko Šarenac.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport