• Sportski savez opštine Žitište imao zapažen nastup na Sajmu sporta

  Veoma zapažen nastup na trodnevnom 7. Međunarodnom sajmu sporta u Beogradu, koji se danas završava, imao je i Sportski savez opštine Žitište.   – Naš savez je već petu godinu učesnik Sajma sporta u Beogradu i kao i svake godine trudimo se da predstavimo sve rezultate koje ostvarimo na godišnjem niovou, odnosno koje zabeleže sportisti […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Sportski savez opštine Žitište imao zapažen nastup na Sajmu sporta

  Veoma zapažen nastup na trodnevnom 7. Međunarodnom sajmu sporta u Beogradu, koji se danas završava, imao je i Sportski savez opštine Žitište.

   

  – Naš savez je već petu godinu učesnik Sajma sporta u Beogradu i kao i svake godine trudimo se da predstavimo sve rezultate koje ostvarimo na godišnjem niovou, odnosno koje zabeleže sportisti iz naših 40 članica opštinskog Sportskog saveza. Pored klupskog i individualnog sporta, u Žitištu i svim mesnim zajednicama imamo veoma dobro organizovan školski sport i rekreativne aktivnosti. Ono na šta smo posebno ponosni i u opštini i u našem savezu su uspesi naših sportista. Ove godine, na primer, ovde sa nama su kao promoterke žitištanskog sporta bile svetska prvakinja u kik boksu Aleksandra Rapaić, kao i reprezentativka Srbije Zorana Nikolić – kaže za portal zrenjaninski.com generalna sekretarka Sportskog saveza opštine Žitište Smiljka Jakšić, uz konstataciju da Žitište, iako je mala srednjobanatska opština, ima vrhunske sportske talente koji ostvaruju rezultate i na najvećim takmičenjima.

   

  A mladi u ovoj opštini imaju priliku da izaberu između fudbala, košarke, odbojke, rukometa, karatea, kik boksa, šaha, atletike, sportskog ribolova i streljaštva.

   

  – Naš savez izdaje i list sportista opštine Žitište „Marker“, koji izlazi dva puta godišnje i deli se besplatno, a u njemu su zanimljivi članci o dešavanjima i akcijama u žitištanskom sportu, ali i u školskom sportu i po mesnim zajednicama. Ovaj list prošle godine obeležio je dve decenije izlaženja – sa ponosom ističe Smiljka Jakšić.

   

  Sportski savez opštine Žitište

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Sport