• Plivač Justin Cvetkov će sa 17 godina braniti boje Srbije na Olimpijskim igrama u Parizu

    Plivač Justin Cvetkov jedan je od nekoliko Zrenjaninaca koji će predstavljati Srbiju na predstojećim Olimpijskim igrama u Parizu.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Plivač Justin Cvetkov će sa 17 godina braniti boje Srbije na Olimpijskim igrama u Parizu
    Foto: zrenjaninski.com

     

    Takmičar Plivačkog kluba Novi Sad Justin Cvetkov na najvećoj sportskoj smotri nastupiće kao član muške štafete koja je osvojila zlatnu medalju u trci 4×100 metara slobodnim stilom na Evropskom prvenstvu u Beogradu.

     

    Ovu štafetu čine još i Nikola Aćin, takođe iz Zrenjanin, kao i Velimir Stjepanović i Andrej Barna.

     

    – Nisam mogao ni da zamislim da ću sa 17 godina ići na Olimpijske igre. Mama, tata i ja smo prošle godine imali jedan razgovor sa trenerom Đorđem Agbabom i tata mu je tada kroz šalu rekao da me spremi za odlazak u Pariz. Eto, na kraju se to i desilo. Još mi je fascinantnije to što idem sa ovim timom, odnosno štafetom u kojoj je i Velimir Stjepanović, pored Milorada Čavića naš najbolji plivač, koji mi je bio idol kad sam bio mlađi. Da osvojim evropsko zlato sa Veljom i da idem sa njim na Olimpijske igre donedavno mi je bilo nepojmljivo – priča za portal zrenjaninski.com Justin Cvetkov, koji je u januaru 2023. godine prešao u Novi Sad.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Strahinja Aleksić novo pojačanje FK Naftagas: Došao sam u zdravu sredinu

     

    Član štafete je i Nikola Aćin, sa kojim je Justin bio u Plivačkom klubu Proleter iz Zrenjanina.

     

    – Sa Nikolom sam tek sada ostvario neki prisniji odnos. On je osam godina stariji od mene i dok sam ja ušao u takmičarsku grupu, on je već otišao u Ameriku. Jednostavno nismo imali kada bolje da se upoznamo i izgradimo neki odnos. Međutim, sada plivamo zajedno i nadam se da ćemo, kako vreme prolazi, biti sve više u kontaktu – ističe Justin.

     

    justin cvetkov
    Foto: zrenjaninski.com

     

    On podseća da srpska štafeta nikada nije ušla u finale Olimpijskih igara i dodaje da bi voleo da upravo ovaj tim pomeri tu granicu.

     

    – Cilj mi je da dam svoj maksimum i otplivam bolje nego na Evropskom prvenstvu. Sada sam dosta spremniji, jer sam u međuvremenu poradio na još nekim detaljima – naglašava Justin Cvetkov.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Iza njega je izuzetno naporna sezona, jer je maltene svake dve nedelje imao neko takmičenje. U Ajndhovenu je bio u aprilu, zatim je plivao na državnom prvenstvu u maju, onda na Evropskom seniorskom prvenstvu u Beogradu, a nedavno se vratio iz Litvanije sa Evropskog juniorskog prvenstva…

     

    – Poprilično sam umoran, ali me posle Olimpijskih igara očekuje odmor. Pošto sam sprinter, mogu sebi da priuštim malo duži odmor nego dugoprugaši. Imaću otprilike mesec dana pauze i ići ću sa drugarima na more u Grčku, ali ne planiram tamo da plivam – kroz osmeh nam kaže Justin Cvetkov.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport