• Odličan učenik i uzoran sportista: Karatista Ivan Lagundžija beleži uspehe na svim poljima

    Učenik sedmog razreda Osnovne škole „Petar Petrović Njegoš“ iz Zrenjanina Ivan Lagundžija bio je jedini učesnik iz Srednjobanatskog okruga, a verovatno i šire, koji se na nedavno održanim Olimpijskim sportskim igrama učenika Republike Srbije u Novom Sadu takmičio u dve discipline – karateu i atletici.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Odličan učenik i uzoran sportista: Karatista Ivan Lagundžija beleži uspehe na svim poljima
    Foto: zrenjaninski.com

     

    Ivan Lagundžija je član Karate kluba Zrenjanin i jedan od najboljih mladih karatista, a na školskim takmičenjima nastupa i kao atletičar.

     

    – Volim da trčim, ali ne treniram atletiku. Učestvujem na školskim takmičenjima i postižem dobre rezultate. Na Olimpijskim sportskim igrama učenika osvojio sam drugo mesto u karateu, a štafeta 4×100 metara, čiji sam bio član, zauzela je petu poziciju, što je za mene odličan rezultat. Po sto metara smo trčala nas četvorica, od kojih su dvojica atletičari, jedan je fudbaler i jedan karatista – uz osmeh kaže Ivan Lagundžija koji je, inače, skroz odličan učenik.

     

    Ivan je rođen 3. septembra 2010. i već sedam godina trenira karate. Njegov izbor ne čudi, s obzirom na to da je Ivanov otac Srđan dugogodišnji karate trener.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Pet zlatnih medalja za zrenjaninske gimnazijalce na Olimpijskim sportskim igrama učenika

     

    – Jednom prilikom me je pitao da li bih otišao na trening i pristao sam. Od tada se bavim ovim sportom, jer mi se odmah svideo – ističe mladi sagovornik portala zrenjaninski.com.

     

    Da nije pogrešio u izboru pokazuju i rezultati koje je do sada postigao. Tri puta je bio prvak države, osvojio je Kup Srbije u kadetskoj konkurenciji, učestvovao je na balkanskim šampionatima, osvajao medalje na većim turnirima…

     

    ivan lagudnžija
    Foto: zrenjaninski.com

     

    A u narednom periodu ga očekuju još veća takmičenja, pošto je sada već u kadetskoj kategoriji.

     

    – Završili smo polusezonu i sada planiramo sa trenerom da radimo na snazi. Imaćemo i pripreme za predstojeća takmičenja. Nadam se da ću ove godine otići na Svetsko prvenstvo. Ako ne uspem u tome, krajem godine me očekuje Svetska liga za mlade u Veneciji – napominje Ivan.

     

    On dodaje da je atmosfera u klubu odlična, da su svi takmičari u sjajnim odnosima i da se i privatno druže.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    – Vredno radimo, svakog radnog dana imamo treninge, a vikendom su uglavnom takmičenja. Kada imam poslepodnevnu nastavu u školi, uopšte ne idem kući, već odmah posle časova idem na trening. Ali, to mi ne pravi nikakav problem. Sve je za sada odlično, videćemo kako će biti kada krenem u srednju školu – završava razgovor Ivan Lagundžija.

     

    ivan lagudnžija
    Foto: Privatna arhiva

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 3

    1. Tako treba raditi sa decom. Organizovano otvoriti škole klubovima, muzici, takmičenju u znanju i eto borbe protiv droge kriminala. To ministarstvo mora da nauci a ne dopisivanja sastanci a dece nigde nema. To je model ucenika

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport