• Odbojkaš Srđan Štrbac već posle devet meseci treniranja pozvan u reprezentaciju

    Odbojkaški klub Proleter iz Zrenjanina može da se pohvali sjajnom mladom generacijom igrača.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Odbojkaš Srđan Štrbac već posle devet meseci treniranja pozvan u reprezentaciju
    Foto: zrenjaninski.com

     

    Srednji bloker Srđan Štrbac jedan je od onih koji je igrom skrenuo pažnju na sebe, zbog čega redovno dobija pozive u mlađe nacionalne selekcije.

     

    Rođen je 29. januara 2008. u Zrenjaninu i odbojku trenira dve i po godine. Pre toga je sedam godina trenirao plivanje, posle toga se godinu dana bavio atletikom. Ali, prevagnula je ljubav prema odbojci.

     

    – Želeo sam da idem na školska takmičenja u odbojci, pa mi se u međuvremenu i svideo taj sport. Na školskom takmičenju me je zapazio trener Darko Jančić i pozvao u klub, gde sam već dve i po godine – priča za portal zrenjaninski.com mladi odbojkaš Proletera Srđan Štrbac.

     

    PROČITAJTE JOŠ: RK Proleter predstavio još jedno pojačanje: Na Bojana Mašića ozbiljno računaju u klubu

     

    Srđan nastupa za seniorsku, juniorsku i kadetsku ekipu Proletera. A prvi poziv u reprezentaciju Srbije, i to za pionirsku selekciju, dobio je već posle devet meseci treniranja.

     

    – Mislim da su me zvali zbog moje visine, jer sam visok tačno dva metra, kao nekoga sa kim bi mogli da rade kako bi došli do željenog igrača. Verujem da se to isplatilo i očekujem da ću sledeće sezone nastupati sa generacijom 2008. Voleo bih da pokažem šta sam u međuvremenu naučio i da predstavljam svoju zemlju u najboljem svetlu – poručuje Srđan Štrbac, koji je nedavno dobio poziv da se pridruži kadetskoj reprezentaciji.

     

    srđan štrbac
    Foto: zrenjaninski.com

     

    Kao član reprezentacije, prošle godine je učestvovao na Evropskom i Balkanskom prvenstvu, a ove godine na Balkanijadi.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Dodaje i da je napredovao zahvaljući trenerima Proletera Darku Jančiću i Predragu Tanackoviću, koji su izuzetno posvećeni u radu sa mladim igračima.

     

    Srđan će, inače, u septembru krenuti u treći razred Zrenjaninske gimnazije i pohađa IT smer. Kaže da će se i ubuduće truditi da uklopi sve školske i klupske obaveze, kako bi napredovao i u učionici i na odbojkaškom terenu.

     

    Još sportskih vesti možete PROČITATI OVDE.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport